Kolay Haber

Yüz Maskesi Kullanan Ülkelerde En Düşük COVID-19 Vaka Oranları Görüldü

Sağlık

Maske kullanımı koronavirüse yakalanma oranını azaltıyor mu? Maske kullanımı covid-19'dan ebfeksiyonondan koruyor mu? maske kullanan ülkelerde corona virüse yakalanma oranı düşük mü? gibi sorulara yanıt verecek cevap haberimizin detayında...

Haberkolay.net -Hong Kong Çin Üniversitesi'nden yapılan yeni bir araştırma, halk arasında yüz maskesi takmanın Koronavirüs salgınlarının şiddetini azalttığını 6 kıtada 42 ülkede yaptıkları araştırma ile ortaya koydu. Araştırmacılar, Asya ülkelerindeki insanların yüz maskelerinin hijyen görgü biçimi olarak kullanılmasını benimsediğine dikkat çekerken, batı ülkelerinde halkta maske kullanımı daha az yaygındır. Bu kültürel farklılık, birçok Amerikalının hâlâ halka açık yüz maskesini giymeyi reddetmesinin bir nedeni olabilir.

Medical Xpress'e göre , yüz maskesi takmanın genel kabulü arasında uygulamayı yürekten kabul eden ülkelerde enfeksiyon oranlarıyla açık bir korelasyon vardı.

Üniversitede Tıp ve Terapötik Bölümü'nde doçent olan Sunny Wong, “Hong Kong klasik bir örnek görülüyor” dedi. “Hong Kong'un anakara Çin'e olan yakınlığına rağmen, COVID-19 enfeksiyon oranı genellikle sadece 1.110 vaka ile nufüsa göre oran düşük, Hong Kong sakinlerinin% 98'inin maske taktığını söyledi.

ABD şehirleri yeniden açıldığında, el yıkama ve sosyal mesafeyle birlikte maske takmanın teşvik edilmesi gerektiği konusunda da uyardı. CNN'in haberine göre, Miami Belediye Başkanı Francis Suarez maskeleri veya yüz kaplamaları bu sıralar artan COVID-19 sayıları nedeniyle herkesin takmasının gerekli olduğunu açıkladı. Duyuruyu Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında yaptı.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.