Kolay Haber

Sumak Her Derde Deva

Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi ilan etmesinin ardından sağlık kuruluşlarında korona virüsü alarmı verildi Tıbbi yöntemlerin yanı sıra alternatif yöntemler arayışında olan bazı kişiler bağışıklığı güçlendiren başka yolar arayışına girdi Peki sumak bağışıklığı güçlendiriyor mu Sumağın faydaları nelerdir

Dünyada genelinde pek çok kişi korona virüsünden hayatını kaybederken, vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendirici alternatif yollar arıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili olan sumak, iltihabın vücuttan atılmasına yardımcı olduğu biliniyor. 

Son zamanlarda hastalıklardan korunmak için sık tercih edilen sumak, diş eti iltihaplarına da iyi geliyor. Uzmanlar, yoğurda karıştırarak ya da yemeklerde kullanarak tüketilmesi önerisinde bulunuyor. Sumak, alternatif yöntemler kullanarak hastalıklara karşı kalkan yaratmak isteyen kişiler tarafından aynı zamanda demlenerek de tüketilebiliyor. Doğada yetişen bu bitkinin insan sağlığına pek çok faydası bulunuyor. 

İşte sumağın insan sağlığına etkileri:

- Mikropları kırma özelliği sayesinde yara ve iltihaplanmalara pansuman yapılırken kullanılabilir. Yaranın mikrop kapmasını engelleyerek iyileşmesini sağlamaktadır.

- Antioksidan oluşu sayesinde vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur ve zehirlenmeyi önler. Aynı zamanda kanser hücreleriyle savaşır, kanser hücrelerinin vücutta yayılmasını engeller.

- Sumak ile demlenen çay, ılındıktan sonra gargara yapılırsa, boğaz ve diş etlerine iyi gelir. Bu yöntem ayrıca diş ağrısına da iyi gelir. 

- Kan şekerini düşürür ve bu sayede şeker hastalarının direncini artırır.

- Yüksek ateşi düşürür.

- Sindirim sisteminin düzene girmesini ve düzenli çalışmasını sağlar.

- Mide problemlerini ortadan kaldırır. Mide bulantısı, kusma, gastrit, hazımsızlık gibi birçok problemin çözülmesinde yardımcı rol oynar.

- Bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve serbest radikallerin artmasına sebep olduğu için hastalıklardan uzak tutar.

- Demlenen ya da su içerisinde 5-6 saat bekledikten sonra çıkarılan suyla cildin temizlenmesi sivilcelerin azalmasına, iltihabın giderilmesine yardımcı olur. Cildi ölü hücrelerden arındırarak daha canlı bir görünüm kazandırır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.