Kolay Haber

Kışın Tüketilmesi Gereken Besinler Neler?

Sağlık

Kışın gelmesiyle hastalıklar da artmış durumda virüslerden korunmak ve vücudu dirençli hale getirmek için yapılması gereken şeylerin başında sağlıklı beslenmek geliyor peki kışın hangi besinler tüketilmeli?

Soğuk havaların hastalığı da beraberinde getirmesiyle bazı besinlerin sık sık tüketilmesi gerekiyor. Günlük hayatımızın zorlaştığı ve spor performansımızın düştüğü bu günlerde sağlıklı besinlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Sağlıklı besinlerle oluşturacağımız besin programları ise bizlere yol gösterici bir rehber olabilir. İşte bu besinler haberimizde...

Ispanak
Çocukluğumuzdan beri Temel Reis ile hayatımıza giren Ispanak, tam anlamıyla gerçek bir kış besini. Vitaminler ve içinde barındırdığı minerallerle hem vücut gelişimimizi hem de sağlık durumumuzu etkileyen bu besin aynı zamanda bizleri kalp ve damar hastalığı gibi faktörlerden koruyor. Ayrıca Lif kaynağı ıspanak taze taze pişirilip hemen tüketilirse yeşil renginden dolayı insan vücudunu kanser yapıcı zararlı etkenlerden korur, ama bekletilirse zararlı hale gelir. Ispanak yemeğinin birkaç defa ısıtılması insan vücudunda kusma, baş dönmesi ve ishal gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Bunun nedeni ise ıspanakta bulunan nitrik ve nitratın artmasıdır. Bu yüzden ıspanak yemeğinin günlük olarak tüketilmesi daha doğrudur.

Muz
Spor yapanların vazgeçilmezi olan Muz, tropik bir meyve olsa da kışın en önemli besinlerinden biri. İçinde barındırdığı yüksek A vitaminiyle dikkat çeken bu meyve aynı zamanda protein bakımından oldukça zengin. Spor sonrası tüketmeniz gereken bir besin varsa bu kesinlikle muz olmalı.

Greyfurt
Akdeniz’in kendine özgü mevsiminde gelişen Greyfurt, sağlıklı bir birey olmak için tüketilmesi gereken besinlerin başında yer alıyor. Soğuk kış aylarında diyet yapanların vazgeçilmezi olan Greyfurt, yüksek C vitamini oranıyla da dikkat çekiyor. Düzenli tüketildiğinde kalp damar hastalıklarını azalttığı gibi kansere yakalanma riskini de düşürüyor. Gün içerisinden en azından bir bardak greyfurt suyu içmenizi tavsiye ediyoruz.

Tatlı Patates
Türk mutfağının pek aşina olduğunu bir besin olmasa da tatlı patates kesinlikle tüketilmesi gereken kış besinlerinden. Bağışıklık sistemini düzenleyen ve sizleri hastalıklara karşı koruyacak olan tatlı patatesi mutlaka denemelisiniz.

Somon
Somon faydalarını saymakla bitmeyen bir besin. Yağlı eti ve yüksek proteiniyle kışın tercih edeceğiniz en iyi et türlerinin başında gelen Somon, spor performansınızı da ciddi anlamda etkileyecek. Somonun derisi, omega-3 yağ asitlerini yüksek miktarda içeriyor ve pişirme sırasında etin içine işliyor. Yemeğe uygun ancak bazı bireyler derisini, hoşlarına gitmeyen yoğun yağlı balık tadı aldığı için tercih etmez. Siz de ekstra balık yağı tadı almadan somonunuzu yemek istiyorsanız pişirmeden önce limon suyu ekleyip, yemeden hemen önce derisini ayırabilirsiniz.

Brokoli
Saymakla bitmeyen bir vitamin deposu olan Brokoli tam da aradığınız kış besini. İçinde barındırdığı yüksek vitamin ve kalsiyumla sizi daha sağlıklı bir birey haline getirecek olan Brokoli’yi hafta da en az 3 kez tüketmeye çalışın.

Sarımsak
Sarımsağın doğal antibiyotiklerden olduğunu biliyorsunuzdur. Çorbanıza ve yemeğinize katacağınız bir diş sarımsak bağışıklık sisteminizi düzelttiği gibi sizleri hastalıklara karşı koruyacak.

İŞTE KIŞIN TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER;

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.