Kolay Haber

Gripten korunma yolları nelerdir ? l Grip nasıl tedavi edilir ?

Sağlık

Kış aylarının gelmesiyle ve karın yüzünü göstermesiyle hastalıklarda yüzünü göstermeye başladı. Peki hastalıklardan korunmak için neler yapılmalıdır Grip tedavisi nasıl yapılabilir

Kışın gelmesiyle birlikte baş gösteren birçok hastalık doğal yollarla tedavi edilmek isteniyor. İlaç kullanmak istemeyen kişiler doğal yollarla sağlığına kavuşmak için yöntemler aıyor.

Soğuk havaların beraberinde getirdiği hastalıklar için doğal yollardan sağlığa kavuşmanın birçok yolu olduğu biliniyor. Bitkisel yöntemler ve yiyeceklerle hastalıklara çözüm yolu bulmak artık çok kolay. Peki hastalıklardan nasıl korunabiliriz? 

Grip ve soğuk algınlığı kış aylarının en çok görülen hastalık türleri olduğu biliniyor. İki hastalık arasındaki en büyük fark gripte ateş, eklem ve kas ağrılarının daha sık görülmesi olduğu görülüyor. Uzmanlar tarafından hastaların bol sıvı tüketmesi öneriliyor. Tüketilen sıvıların ise çok sıcak ya da soğuk olmaması gerektiği vurgulanıyor. Günlük sıvı tüketiminin ise en az 2-3 litre civarında tutulması öneriliyor. Bu durum hastalıkların hızlı bir şekilde iyileşmesine ve daha rahat atlatmasını sağlıyor.

Gripten kurtulmanın 5 faydalı yöntemi bulunuyor. Bu yöntemler sırasıyla şöyle: 

-Yeterli sebze tüketilmelidir.
-C vitamini bakımında zengin meyveler tüketilmelidir.
-Yiyecek ve içeceklerinize limon eklemelidir.
-A vitamini yönünden zengin besinlerle beslenilmelidir.
-Son olarak kuruyemiş ve baklagil tüketilmelidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat edilmesi gereken diğer hususlar ise şöyle:

-Bol bol istirahat edilmelidir.
-Et ve süt tüketilmelidir.
-Taze meyve ve sebze yenmelidir. 
-Hasta, bulunduğu ortamı havalandırmalı, nemlendirmeli ve sigaradan hatta sigara içilen ortamdan uzak durmalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Grip Tedavisi Nasıl Yapılır?

Grip, genel olarak virüsler tarafından bulaştığı için insanların karşılaştığı semptomların tedavi edilmesi ile başlıyor. Hastalık boyunca burun tıkanıklığı söz konusu ise burun açıcılar, öksürük mevcutsa balgam söktürücüler, ateş düşücüler ve ağrı kesiciler ile tedavi uygulanabiliyor. İştahsızlığın giderilebilmesi için de bol sıvı tüketilmesi konusunda uzmanlar uyarılarda bulunuyor.

Sıkça yapılan hatalardan birisi antibiyotik kullanma eğilimi olduğu biliniyor. Önemli bir enfeksiyon olmadığı sürece bunun önerilmemesi gerektiği vurgulanıyor. Doktor tavsiyesi ya da doktor reçetesi dışında antibiyotik kullanılmaması öneriliyor.
 

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.