Kolay Haber

Dr. Mehmet Öz'den Sıtma İlacı Açıklaması

Sağlık

Dr. Mehmet Öz, kendi Youtube kanalında Dr. Halit Yerebakan ile yaptığı görüşmede korona virüsün Türkiye ve Amerika’da etkileri üzerine konuştu.

 

Beyaz Saray ile konuyla ilgili istişarede bulunduğunu belirten Dr. Mehmet Öz, virüsün bir buçuk yıl daha etkisini göstermesinin beklendiğini belirtti. Dr. Öz, korona virüs için çözüm olduğu iddia edilen sıtma ilacının işe yarayıp yaramadığının henüz ispat edilmediğini söyledi. Aynı zamanda hasta olan kişilerde iyileşme belirtisi gösterse de yine de ilaç üzerinde çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Dr. Mehmet Öz YouTube yayınında, “Hasta kişilere faydası var ancak çalışmalar devam ediyor. Sonuca ulaşmak için birkaç haftanın geçmesi gerekir. Türkiye’de insanlar bu ilacı arıyor. Fakat Sağlık Bakanlığı bu ilacı tedavi için ayırdı. Şayet pozitifse test sonucunuz size veriyor, yoksa alamıyorsunuz. Beyaz Saray’daki ekiple konuştum. Uzatmak istemiyorlar. Çok büyük bir araştırma değil de, ilaçla ilgili ufak bir araştırma daha yaparlarsa ve faydalı olduğunu görürlerle uzatmayacaklar ve hemen herkes için ilacı kullanmaya başlayacaklar” ifadelerini kullandı.

Mehmet Öz, virüsün etkisinin ne zaman kaybolacağı hakkında da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Öz, “Haziran ayında en kötü zamanlar geçmiş olacak. Dünya da yavaş yavaş eski haline dönecek. Ama Ağustos’a kadar. Sonra virüs yeniden gündeme gelecek. Muhtemelen o zamana kadar da ilaç bulunmuş ve hasta sayısı düşmüş olacak. Zamanla virüsü yeneceğiz ama bu bir buçuk yıl sürer” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.