Kolay Haber

Diş macunlarında neden florür eksik olmamalı?

Sağlık

Hangi diş macunu diş çürümesine karşı en iyi koruyucudur? Stiftung Warentest, 21 Diş Macununun koruyuculuğunu test etmek istedi. Çoğu kişi ikna edebilmekle birlikte, uzmanlar esas olarak doğal kozmetik ürünlere karşı uyarıyorlar.

Taze nefes, ışıltılı beyaz dişler: hepsi iyi ve güzel. Ancak bir diş macununun en önemli işlevi diş çürümesine karşı korunmaktır. Bunun merkezinde bir bileşen var - florür.

Sorun şu ki, tüm macunlar bu eser elementi içermiyor veya macuna içinde yeterince bulunmuyor. Bu, Stiftung Warentest tarafından yapılan ve 21 pastadan 8'inin zayıf çürük profilaksisi nedeniyle başarısız olduğu bir çalışma ile gösterilmiştir.

Ürün test uzmanları nelerden şikayet ediyor?

Test uzmanları raporlarında ("test" dergisi, sayı 10/2020), florürün diş çürümesini önlemede en önemli bileşen olduğunu yazarlar. Buna uygun olarak, yeterli miktarlarda eklenen florür bir devre dışı bırakma kriteridir. Laboratuvar analizi bir diş macununun florür içermediğini gösteriyorsa başarısız olmuştu - test uzmanlarına göre başka testler yapılmadı.

Diğer macunler nasıl geçti?

Genel olarak çok temiz. Yedi macun ​​"çok iyi", beşi "iyi" olarak derecelendirildi - çürük profilaksisi söz konusu olduğunda, test uzmanları bu ürünlerle ilgili şikayet edecek hiçbir şey bulamadılar. Bir macun ​​sadece "tatmin edici" dereceye ulaştı çünkü içerdiği florür miktarı sadece yeterli, ancak iyi değil veya çok iyi çürük koruması sağladı.

Diş hekimleri florürün rolünü nasıl görürler?

Alman Dişhekimleri Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dietmar Oesterreich, "Diş hekimliğinde oybirliğiyle verilen görüş, odak çürük profilaksisiyse, diş macunlarında florürün bir zorunluluk olduğu yönündedir."

Testteki bazı macunler diş çürümesine karşı koruma olarak hindistancevizi yağı, adaçayı veya yeşil çaya dayanıyor - ancak rapora göre bu etki henüz yeterince bilimsel olarak kanıtlanmadı. Hamburg diş hekimi Prof. Ulrich Schiffner "test" dergisinde, ağız boşluğunda diş çürümesini engellediği kanıtlanmış maddelerle ilgili "yüksek kaliteli çalışmalar" bulunmadığını söylüyor.

Diş macunları ne kadar florür içermelidir?

Avusturya uluslararası yönergelere atıfta bulunmaktadır: "Yetişkinler için, standart miktar 1500 ppm, çocuklar için şu anda 1000 ppm'dir." İki yaşına kadar olan çocuklar için, fırçanın üzerine 1000 ppm florür içeren pirinç tanesi büyüklüğünde bir diş macunu yerleştirilmelidir. Diş hekimi iki ila altı yaş arasındaki çocuklara bezelye tohumu büyüklüğünde bir miktar vermelerini tavsiye eder.

Dikkat edilmesi gereken önemli: Küçük çocuklar için florür içeren bir diş macunu kullanıyorsanız, ek bir florür tableti vermemelisiniz. Okul çağından itibaren Stiftung Warentest, yetişkinler için diş macunları kadar florür içeren küçük macunlar önerir. Yetişkin macunlar da okul çocukları için uygundur - ancak çinko içermemelidir.

Florür tam olarak ne yapar?

Oesterreich, "Ağızda plak oluşturan ve asit üreten sürekli bir bakteri etkileşimi vardır ve bu da sert diş maddesinden mineralleri çözer," diye açıklıyor Oesterreich. Çürükler uzun vadede sonuç olabilir.

"Florür onarımlar için önemlidir." Salınan mineraller, örneğin kalsiyum, florür tarafından bağlanır ve sert maddede depolanır. Ayrıca florür, uzmana göre bakterilerin metabolizmasını da yavaşlatıyor, yani artık asit üretiminde aktif olmadıkları anlamına geliyor.

Kaynak: https://www.wz.de/ratgeber/gesundheit-und-ernaehrung/warum-fluorid-in-zahnpasten-nicht-fehlen-sollte_aid-53515091

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.