Kolay Haber

Cildi Gençleştirmek Mümkün

Sağlık

Cilt yapısını genç ve pürüzsüz görünmesini sağlamak mümkün 40 yaşını doldurduysanız, on yıl önceki aynı güzellik rutinini takip etmek mümkün olmayabilir bu süreçte rutin yaptığınız şeylerle cildiniz daha güzel görünecek. Sağlıklı cilt genç bir yüzü saf bir biçimde gösteren ilk büyük adımdır. Peki cilt nasıl gençleşir...

 

40 yaşını doldurduktan sonra kadınlar, özellikle hormonlarındaki azalma nedeniyle derilerinde çeşitli değişiklikler yaşamaya başlıyor. 40 yaşta veya üzerindeyseniz endişelenmeyin. Burada, cildinizin 40 yaşlarında ve sonrasında genç görünmesi nasıl sağlanır takip etmeniz gereken ipuçları için haberimiz…

Yüzünüzü her gün yıkayın
Uyanır uyanmaz, bir güzellik rutini yapmanız gerekir. Yüzünüzü sabun ve ılık suyla yıkadığınızdan emin olun. Daha sonra, pamuk topları ve yüz temizleyici ile yüzünüzdeki yabancı maddeleri temizleyin. Bu rutini hem sabah hem de gece yatmadan önce yapın. Cildinizin genç ve daha aydınlık görünmesini sağlamak sizin için çok önemli. Ayrıca gül suyu kullanın

Bol su için
Yaşamın her aşamasında, sağlığınız için bol su içmek önemlidir. Ancak, 40’a ulaştığınızda, özellikle daha önce su içmiyor idiyseniz, artık daha fazla içmeniz gerekir. Bu hayati sıvı cildinizi nemli ve sıkı tutar. Ayrıca 40 yaşından sonra daha genç bir cilt elde etmek için bir başka önemli alışkanlık da cildinizi nemlendirmek için günlük bir rutin yapmanızdır. Bunun için özellikle yaşlanmayı önleyici özelliklere sahip olan gece kremleri sizin için idealdir. Örnek verecek olursak, kollajen, hyalüronik asit ve C vitamini olan bir krem seçmeye çalışın. Bol su içmek hem vücudunuzu dinç tutacak hem de cildinizi daha canlı gösterecektir.

 

Güneşten korunun
Cildinizin 40 yaşında genç görünmesini sağlamak için güneşten korunmanız gerekiyor.
Yüzdeki lekeler 40 yaşından sonra daha da yaygınlaşmaya başlıyor bu nedenle her gün güneş koruyucu kullanmak önemlidir. Havanın bulutlu veya güneşli olmasına bakılmaksızın en az 30 faktörlük bir güneş kremi kullanın. Tüm yüzünüze, boynunuza ve boyun çizginize uygulayın, çünkü yaş belirtilerini daha fazla gösterirler. Ayrıca, güneş koruyucu içeren makyaj malzemeleri kullanmanızı öneririz. Cildinizin daha berrak ve temiz olması için güneş koruyucu şart.

 Serum kullanın
Herkes serum kullanır, ancak cildi genç ve pürüzsüz tutmak için en iyi dostlarınızdan biri serumdur. Nemlendiricinizden önce bir serum uygulayın ve cildinizin nasıl daha parlaklaştığını ve sağlıklı bir ışıltıya sahip olduğunu göreceksiniz. Canlandırıcı etkisi olan veya vitamin açısından zengin olan serumları tavsiye ederiz.

Ölü hücrelerden arındırın
Cildinize düzenli bir şekilde peeling yapmak ölü cilt hücrelerinin temizlenmesine yardımcı oluyor. Cilt hücrelerinizin yenilenmesine yardımcı olur ve erken yaşlanmayı geciktirir.

Ayrıca makyaj malzemlerinizi de iyi seçmeniz gerekiyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi, cildiniz 40 yaşından sonra daha kuru oluyor. İdeal olarak, daha yağlı ürünleri veya olgun ciltler için özel formülleri olanları tercih edin.

Kilonuzu kontrol edin
Metabolizmanız 30 yaşından sonra yavaşlamaya başlıyor. Egzersizlerinizin yoğunluğunu veya sıklığını artırmazsanız, ayda birkaç kilo alabilirsiniz. Aslında, daha önce yaptığınız gibi egzersiz yapsanız bile olabilir. 40 yaşına geldiğinizde, bu 4 kg veya daha fazla bir artış anlamına gelebilir. Bu nedenle diyetinizi planlarken ve egzersiz yaparken bunu aklınızda bulundurun.

C ve E vitamini tüketiminizi artırın

Cildinizi 40 yaşında da genç tutmak için C ve E vitamin kaynaklarını diyetinize dahil etmek çok önemli. Bu vitaminleri çocukluktan itibaren tüketmeniz gerekmesine rağmen, bu aşamaya geldiğinizde cilt hasarlarını azaltmak için çok önemlidir.

C vitamini, serbest radikallerin yüzünüzdeki etkisini en aza indiren bir antioksidan etkiye sahiptir. Ek olarak, kolajenin sentezlenmesine ve cildinizin elastik ve sıkı kalmasına yardımcı olur.
Bu arada, E vitamini ultraviyole ışınlarına ve toksinlere karşı doğal bir koruyucudur. Kan akışını uyarır ve doku yenilenmesini kolaylaştırır.

Ten renginize uygun bir saç rengi seçin
40 yaşa ulaştığınızda, saçlarınızda kapatmanız gereken beyazlar olabilir. Saç boyanız koyu renkli ise, diplerinizin çıkmadığından emin olmak için kuaföre daha sık gitmelisiniz. Açık renkler veya balyajlı saçlar, beyaz saçları daha iyi vurgular. Ancak, bakımı daha zordur.

Kına en doğal boyalardan biridir.

Daha hafif makyaj yapın
Fondötenler ve toz karışımlar, çizgilerin arasına girerek daha yaşlı görünmenize neden olur.
Daha yumuşak bir allık ve dudaklarınızda daha açık renk kullanmak kusurları gizler ve sorunlu alanlara daha az dikkat çeker. Cildinizin nemini korumak için fondöteni uygulamadan önce iyice nemlendirin. Kırışıklıklarınız bu şekilde daha az fark edilir olacaktır. Cildinizin yanlış makyaj  sonucu kırışık ve yaşlı görünmesi tercih edilmez.

İşte cildi gençleştirmek için video haberimiz..
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.