Kolay Haber

Böbrek Taşını Eriten Bitkiler Nelerdir?

Sağlık

Yazımız böbrek taşını eritmek için kullanılan doğal yöntemler hakkında bilgi vermektedir. Böbrek taşını eritmede işe yarayan bitkilerin nasıl ve hangi oranlarda kullanılacağı, kullanım esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgileri içeriğimizde bulabilirsiniz.

Böbrek taşı eritmek için bitki tedavisi son dönemlerde sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Alternatif tıbba artan ilgi ile bitki kürleri sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Böbrek taşından kurtulmak için ilaç tedavisi yerine bitki kürleri kullanmak isteyenler için de birçok doğal tarif ve karışım bulunmaktadır.

Böbrek Taşı Nedir, Neden Oluşur?

Böbrek taşı tüketilen besinlerdeki minerallerin boşaltılamaması ve zamanla birikmesinden oluşmaktadır. Yiyecek ve içeceklerin içerisinde bulunan mineraller ve tuzdan kaynaklı olarak oluşmaktadır. Bireylerin günlük mineral ve tuz tüketimini aşmaları halinde böbreklerden bu maddelerin atılması zorlaşmaktadır. Bundan dolayı da böbrek kanallarında biriken mineraller zamanda bileşik oluşturmakta ve kristalleşmektedir. Bu kristallerde ilerleyen süreçte taş görünümü almaktadır.

Bir Gün İçerisinde Böbrek Taşını Eritmeye Yarayan Kür

Böbrek taşı eritmede etkili kür ile 24 saat gibi kısa bir sürede böbreklerinizde bulunan küçük taneli taşlardan kurtulabilirsiniz. Anında etki sağlayan kürün hazırlanması için gerekli olan malzemeler;

  • İki yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Bir adet taze sıkılmış greyfurt suyu ve
  • 3 yemek kaşığı epsom tuzudur.

Epsom tuzu ve diğer malzemeler ayrı kullanılmaktadır. 3 kaşık epsom tuzunun 3 bardak su içinde çözdürülmesi gerekmektedir. Ardından bu karışımın buz dolabına kaldırılması ve sabah saat altıda ve sekizde içilmesi gerekmektedir. Gün içinde 4 doz olacak şekilde kullanılması mümkündür. Bu içeceği akşam saatlerine kadar tüketmek mümkündür. Ardından akşam saat dokuzda taze sıkılmış greyfurta zeytinyağı eklenerek içilmelidir. Bu işlemin ardından böbrek taşları idrar yolu ile hızlı bir şekilde atılmaya başlayacaktır.

Ayrıca böbrek taşı belirtileri bilgilerine de bakabilirsiniz.

Böbrek Taşı Eritmede Kırk Kilit Otu

Böbrek taşı tedavisinde kırk kilit otu sıkça kullanılmaktadır. Böbrek taşı problemi yaşayan kişilerin bu otu kaynatarak düzenli olarak içmeleri halinde kısa sürede böbrek taşlarından kurtulmaları mümkündür. Bunun için bir tutam kırk kilit otunun iki su bardağı suyun içinde kaynatılması gerekmektedir. Ardından suyu süzülmeli ve soğumaya bırakılmalıdır. Soğuyan çayın günlük olarak birkaç fincan tüketilmesi halinde böbrek taşlarına iyi geldiği görülmektedir.

Fesleğen ile Böbrek Taşı Eritme

Fesleğen kullanımı ile böbrek taşı eritme işlemi yapmak için fesleğeni birden fazla yöntem ile kullanabilirsiniz. Fesleğen kullanım yöntemlerini şu şekilde sıralamak mümkündür.

  • Salatalarda; fesleğen içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde idrar atımını kolaylaştıran ve vücudu toksin maddelerden temizleyen bir bitkidir. Bu bitkinin salatalara katılarak tüketilmesi mümkündür.
  • Saf fesleğen suyu, bal ile karıştırılarak tüketilebilir.
  • Bir tutam fesleğen çayı hazırlanarak 3 – 4 ay düzenli tüketilmesi halinde idrar yollarının ve böbreklerin tamamen temizlenmesi mümkündür.

Isırgan Otunun Böbrek Taşı Eritme Etkisi

Isırgan otunun böbrek taşına faydaları bulunmaktadır. Isırgan otunun taş düşürücü etkisinden faydalanmak için iki çay kaşığı ısırgan otunun bir su bardağı su da kaynatılması gerekmektedir. Kaynatma işlemine 10 dakika boyunca devam edilmelidir. Ardından süzülerek soğumaya bırakılmalıdır. Elde edilen ısırgan çayının 7 ila 10 gün aralığında düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir.

Kara Hindiba Kökünden Böbrek Taşı İçin Kürü

Böbrek taşı düşürmede kara hindiba bitkisi de sıklıkla kullanılmaktadır. Kar hindiba tedavisi için öncelikli olarak organik kara hindiba elde edilmesi gerekmektedir. Bu bitki ile yapılacak olan çayın düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Bir su bardağı suya bir tutam atılarak kaynatılmalı ve birkaç gün tüketilmelidir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.