Kolay Haber

Ağız Kuruluğu Neden Olur, Ne iyi Gelir? Tedavisi için Yöntemler

Sağlık

Ağız Kuruluğu neden olur, ağız kuruluğu nedenleri ve tedavisi. Ağız kuruluğu nasıl giderilir, Ağız kuruluğuna ne iyi gelir yorumlar, sorularınız ve yanıtları.

Ağız kuruluğu neden olur, ne iyi gelir? Ağız içinde, tükürük salgısının işlevi azaldığında ağız kuruluğu oluşur. Bu tükürüğün salgılanması azaldıkça kuru bir tabaka oluşur. Bu kuraklıklara kullanılan ilaç da neden olabilir. Bu ilaçlar ağrı kesiciler ve depresyon ilaçlarına örnek olarak kullanılabilir. Tükürüğün ağızda birçok işlevi vardır.

Bunun sindirim ve diş koruması olduğunu söylenebilir. Ağız kuruluğu, çeşitli ciddi hastalıklara dikkat çekebilir. Bu nedenle profesyonel bir diş hekimi tarafından kontrol edilmek gerekir. Ağız kuruluğuna bazı örnekler verilebilir. Bunlar için, bir veya daha fazla ilacın, kronik hastalıkların veya kanser tedavilerinin kullanımına örnek verilebilir.

Ağız Kuruluğuna Neden Olan Sebepler

Ağız kuruluğu neden olur? İnsanlar arasında ağız kuruluğu semptomları sıklıkla görülür. Bu semptomlar kısa sürede fark edilirse mümkün olan en kısa sürede kontrol edilebilir. Belirtiler ağızda su eksikliğidir. Ağız kuruluğu ve tükürük salgısının azalması ağızda kötü kokuya neden olabilir. Bu kokular sosyal hayatta her gün sorunlara neden olur. Günlük hayattaki bu sorunlar kişiyi zihinsel olarak yorgun hissettirebilir. Diğer bir belirti diş çürüğü ve yutma güçlüğüdür. Ağız kısmı kuruduğunda ve nem düşük olduğunda susuz hissetme belirtileri de ağız kurusunun belirtileridir.

Ağız Kuruluğu Hastalığında Yapılması Gereken Tedavi Yöntemi

Ağız kuruluğu bakımı, ağız kuruluğu ve diğer ağız hastalıkları için en önemli önlemlerden biridir. Ağız hijyeninin sağlanması gereklidir. Ağız nasıl ve ne kadar süre temizlenecek konusunda herhangi bir bilgiye sahip olmayan kişiler, tıbbi yardım ararken, ağız temizleme, hijyen konusunda yardım almaları gerekir.

Kullanılan İlaçların Ağız Kuruluğunda Etkisi

Alınan ilacın ağız kuruluğuna neden olduğunu düşünen bir kimse doktora görünmelidir. İlacın dozunu değiştirebilir veya ağız kuruluğuna neden olmayan başka bir ilaç talep edebilir. Ayrıca ağızda nemi geri kazanmak için gargara yazılabilir. Bu işe yaramazsa, tükürük üretimini uyarmak için kullanılan ilaçlar da yazdırılabilir.

Ağız Kuruluğu tedavisi için, Aşağıdaki yöntemler de tükürük üretimini artırabilir;

  • Şekersiz drajeler veya şekersiz sakızları çiğnemek.
  • Çok su içmek.
  • Dişleri korumak için florürlü diş macunu içeren bir diş fırçası kullanmak,
  • Florürlü gargara kullanmak ve düzenli olarak diş hekimine gitmek.
  • Mümkün olduğunca burundan nefes almak.
  • Odadaki hava akışına nem eklemek için bir iç mekan buhar jeneratörü kullanmak. Bu yöntemler ağız kuruluğuna gidermede yardımcı olacaktır.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.