Gebze Belediyesi Hayvan Barınağında Köpek Katliamı SON DAKİKA - GEBZE BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞI KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER

Gebze Belediyesi'ne bağlı Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde yaşandığı iddia edilen olaylar, kamuoyunda büyük bir infial yarattı.

Son Dakika 11.10.2024, 14:30 11.10.2024, 17:14
106
Gebze Belediyesi Hayvan Barınağında Köpek Katliamı SON DAKİKA - GEBZE BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞI KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER

Gebze Belediyesi Hayvan Barınağında Hayvan Katliamı İddiası: Sokak Hayvanları Çöpe Atıldı

Gebze Belediyesi'ne bağlı Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde yaşandığı iddia edilen olaylar, kamuoyunda büyük bir infial yarattı. Barınakta bulunan çok sayıda kedi ve köpeğin iğneyle uyutulduktan sonra poşetlere konularak çöpe atıldığı öne sürüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler hızla yayılırken, halktan büyük tepki geldi. Bu vahim olayla ilgili belediyeden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Hayvanlar İğneyle Uyutuldu, Poşetlere Konup Çöpe Atıldı

İddiaya göre, Gebze Belediyesi'ne bağlı Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde çok sayıda sokak hayvanı iğneyle uyutuldu. Ardından bu hayvanlar, siyah poşetlere konulup çöp konteynerlerine atıldı. Görüntülerde, poşetlere konulmuş olan bazı hayvanların hâlâ yaşadığı ve poşetler içinde çırpındığı fark edildi. Vatandaşlar, bu dehşet anlarını kayda alarak sosyal medyada paylaştı.

Poşetlere konulmuş olan hayvanların üzerinde iğne izlerinin bulunduğu, etrafta ilaç tüplerinin olduğu belirtildi. Hayvan hakları savunucuları ve hayvanseverler bu görüntülere büyük tepki gösterdi. Belediyeden bu vahim iddialara karşı henüz bir yanıt gelmemesi ise tepkilerin daha da artmasına neden oldu.

Vatandaşlar Gözyaşları İçinde Hayvanları Kurtarmaya Çalıştı

Barınakta yaşanan olaylara şahit olan vatandaşlar, çöpe atılan poşetlerdeki hayvanları kurtarmaya çalıştı. Hayvanları çöp konteynerlerinden çıkarırken kayda alınan görüntülerde, gözyaşları içinde hayvanları kurtarmaya çalışan vatandaşların isyan ettiği görüldü. Hayvanların bir kısmının hareketsiz olduğu, bazılarının ise nefes almakta zorlandığı bu korkunç manzara, izleyenleri dehşete düşürdü.

Vatandaşlar, barınaktaki bu insanlık dışı uygulamayı şiddetle kınayarak, yetkililerin duruma müdahale etmesini talep etti. Hayvan hakları savunucuları ve bölge sakinleri bu tür olayların yaşanmaya devam etmesi halinde yasal süreç başlatılması için çağrıda bulundu.

Belediye Yetkililerinden Henüz Açıklama Yok

Olayların ardından halk, belediye yetkililerinden açıklama beklemeye başladı. Ancak Gebze Belediyesi, yaşanan bu dehşet verici olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Belediyenin sokak hayvanlarını koruma ve rehabilitasyon amacı taşıyan bu barınakta böylesine vahim iddiaların ortaya atılması, kamuoyunda büyük bir öfkeye neden oldu. Sosyal medyada tepkilerin hızla büyümesi, yetkililerin sessiz kalmasıyla daha da arttı.

Hayvan hakları savunucuları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK), belediyeden bu olay hakkında acil bir açıklama bekliyor. Ayrıca, hayvanların neden bu şekilde katledildiği ve sorumluların kimler olduğu konusunda kapsamlı bir soruşturma başlatılmasını talep ediyorlar.

Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Olayın duyulmasıyla birlikte sosyal medyada büyük bir tepki dalgası oluştu. Hayvanseverler ve aktivistler, barınaktaki vahşetin sorumlularının cezalandırılması için çağrılarda bulundu. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte, Türkiye genelinden binlerce kişi olaya tepki gösterdi ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini savundu.

Sosyal medyada #HayvanKatliamı etiketiyle paylaşımlar yapıldı ve birçok ünlü isim de bu olaya kayıtsız kalmayarak duruma dikkat çekti. Binlerce insan belediyenin derhal bir açıklama yapmasını ve olayın tüm sorumlularının cezalandırılmasını talep etti.

Hayvan Hakları Savunucuları Olayın Üzerine Gidiyor

Hayvan hakları savunucuları, Gebze Belediyesi'nde yaşandığı iddia edilen bu olayın peşini bırakmayacaklarını duyurdu. Sivil toplum kuruluşları, bu tür olayların hayvan hakları yasalarının uygulanmaması sonucunda meydana geldiğini ve yetkililerin daha sıkı denetimler yapması gerektiğini belirtiyor.

Hayvan barınaklarının daha iyi şartlarda faaliyet göstermesi için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu savunan aktivistler, bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için yasal düzenlemeler yapılmasını istiyorlar. STK'lar, barınaklardaki hayvanların sağlıklı koşullarda bakılmasını sağlamak için denetimlerin artırılması gerektiğini vurguluyor.

Barınakta Yaşananlar İçin Soruşturma Açılması Bekleniyor

Bu korkunç olayın ardından, Gebze Belediyesi'ne bağlı barınakta neler yaşandığına dair bir soruşturma açılması bekleniyor. Hayvan hakları savunucuları ve vatandaşlar, yetkililerin barınağı incelemeye almasını ve sorumlular hakkında adli işlem başlatılmasını talep ediyor. Özellikle, sokak hayvanlarının bu şekilde öldürülmesi ve çöpe atılmasının büyük bir suç olduğunu belirten hayvanseverler, olayın üstünün kapatılmaması gerektiğini ifade ediyorlar.

Olayın yargıya taşınması durumunda, barınağın sorumluları ve veterinerlerin de ifadeye çağrılması bekleniyor. Barınağın faaliyetlerinin durdurulması ve denetimlerin sıkılaştırılması yönünde talepler de dile getiriliyor.

Hayvan Hakları Yasası ve Denetim Eksiklikleri

Türkiye’de hayvan hakları konusunda var olan yasal düzenlemelere rağmen, bu yasaların tam anlamıyla uygulanmadığı ve denetimlerin yetersiz kaldığı sıkça dile getiriliyor. Hayvan hakları savunucuları, bu tarz olayların yaşanmaması için yasaların daha etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Özellikle belediyelere bağlı hayvan barınaklarının sıkı bir şekilde denetlenmesi ve burada çalışan personelin hayvan refahına uygun davranışlar sergilemesi gerektiği ifade ediliyor. Gebze Belediyesi'nde yaşandığı iddia edilen olayın ardından bu tarz barınaklarda denetimlerin artırılması gerektiği bir kez daha gündeme geldi.


Sonuç olarak, Gebze Belediyesi'ne ait hayvan barınağında yaşandığı iddia edilen bu olay, hayvan hakları ihlallerinin ne kadar ciddi bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Hayvanların iğneyle uyutulup poşetlere konularak çöpe atılması, kamuoyunda büyük bir infial yarattı. Henüz belediyeden resmi bir açıklama yapılmamış olsa da olayın takipçisi olan hayvan hakları savunucuları, sorumluların cezalandırılması için harekete geçti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
5
kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 31 80
2. Fenerbahçe 31 75
3. Samsunspor 32 54
4. Beşiktaş 31 52
5. Eyüpspor 32 50
6. Başakşehir 31 48
7. Trabzonspor 31 45
8. Göztepe 31 43
9. Konyaspor 32 43
10. Kasımpaşa 31 42
11. Gaziantep FK 31 42
12. Kayserispor 31 40
13. Antalyaspor 31 40
14. Rizespor 31 37
15. Sivasspor 32 34
16. Alanyaspor 31 34
17. Bodrum FK 32 34
18. Hatayspor 31 19
19. A.Demirspor 31 -2
Takımlar O P
1. Kocaelispor 36 69
2. Karagümrük 36 63
3. Gençlerbirliği 36 62
4. Bandırmaspor 36 60
5. İstanbulspor 36 58
6. Erzurumspor 36 58
7. Iğdır FK 36 55
8. Boluspor 36 55
9. Amed Sportif 36 54
10. Ümraniye 36 53
11. Esenler Erokspor 36 52
12. Keçiörengücü 36 51
13. Ahlatçı Çorum FK 36 51
14. Sakaryaspor 36 48
15. Pendikspor 36 45
16. Manisa FK 36 44
17. Ankaragücü 36 42
18. Şanlıurfaspor 36 40
19. Adanaspor 36 30
20. Yeni Malatyaspor 36 -21
Takımlar O P
1. Liverpool 34 82
2. Arsenal 34 67
3. Newcastle 34 62
4. M.City 34 61
5. Chelsea 34 60
6. Nottingham Forest 34 60
7. Aston Villa 34 57
8. Fulham 34 51
9. Brighton 34 51
10. Bournemouth 34 50
11. Brentford 34 49
12. Crystal Palace 34 45
13. Wolves 34 41
14. M. United 34 39
15. Everton 34 38
16. Tottenham 34 37
17. West Ham United 34 36
18. Ipswich Town 34 21
19. Leicester City 34 18
20. Southampton 34 11
Takımlar O P
1. Barcelona 33 76
2. Real Madrid 33 72
3. Atletico Madrid 33 66
4. Athletic Bilbao 33 60
5. Villarreal 33 55
6. Real Betis 33 54
7. Celta Vigo 33 46
8. Osasuna 33 44
9. Mallorca 33 44
10. Real Sociedad 33 42
11. Rayo Vallecano 33 41
12. Getafe 33 39
13. Espanyol 33 39
14. Valencia 33 39
15. Sevilla 33 37
16. Girona 33 35
17. Deportivo Alaves 33 34
18. Las Palmas 33 32
19. Leganes 33 30
20. Real Valladolid 33 16