Gebze Belediyesi Hayvan Barınağında: Hayvan Katliamı

Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde yaşanan hayvan katliamı iddiaları, büyük bir tepkiye neden oldu.

Son Dakika 11.10.2024, 14:24 11.10.2024, 17:15
52
Gebze Belediyesi Hayvan Barınağında: Hayvan Katliamı

Gebze Belediyesi Hayvan Barınağında Şok Eden İddialar: Hayvan Katliamı

Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde yaşanan hayvan katliamı iddiaları, büyük bir tepkiye neden oldu. İddiaya göre, barınaktaki çok sayıda kedi ve köpek iğneyle uyutulduktan sonra poşetlere konulup çöpe atıldı. Bu korkunç görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve vatandaşların tepkisine yol açtı. Olayla ilgili belediyeden henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak kamuoyunun tepkisi çığ gibi büyüyor.

Hayvanların İğneyle Uyutulup Poşetlere Konulduğu İddiası

Gebze Belediyesi’ne bağlı Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde yaşandığı öne sürülen bu olay, hayvan hakları savunucuları başta olmak üzere birçok vatandaşın büyük tepkisini çekti. İddialara göre, barınakta bulunan kedi ve köpekler, iğneyle uyutulup öldürüldükten sonra poşetlere konularak çöp konteynerlerine atıldı. Üstelik poşetlere konulan bazı hayvanların halen canlı olduğu ve nefes almakta zorlandığı görüldü.

Barınakta çekilen görüntülerde, ağzı bağlanmış poşetlerdeki hayvanların çırpındığı, üzerlerinde iğne izlerinin olduğu ve etraflarında ilaç tüplerinin bulunduğu iddia ediliyor. Bu görüntüler, hayvan hakları savunucuları tarafından hızla sosyal medyada paylaşılırken, halk arasında büyük bir infiale yol açtı.

Vatandaşların Tepkisi Büyük: "Bu Bir Katliam!"

Olayı gözleriyle gören vatandaşlar, dehşete düşüren manzarayı kaydederek sosyal medyada paylaştılar. Hayvanların çöplere atıldığına şahit olan kişiler, hayvanları tek tek çöp konteynerlerinden çıkarırken büyük bir üzüntü yaşadı. Bazı hayvanların henüz ölmediğini fark eden vatandaşlar, bu duruma isyan ederek hem gözyaşlarına boğuldu hem de barınağın sorumlularına büyük tepki gösterdi.

Barınaktan çıkarılan hayvanların kimisi hareketsizken, kimisinin hâlâ hayatta olduğu ve nefes almakta zorlandığı belirtiliyor. Bu korkunç manzarayı kayda alan vatandaşlar, "Bu bir katliam, buna kimse sessiz kalamaz!" diyerek sosyal medyada tepki gösterdi. Olayın kısa sürede duyulmasının ardından belediyeden bir açıklama yapılması beklense de henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Belediyeden Henüz Resmi Açıklama Yok

Olayın ortaya çıkmasından bu yana geçen süre zarfında, Gebze Belediyesi’nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sokak hayvanlarının barındığı ve tedavi edildiği bu merkezde yaşanan dehşet verici olaylar karşısında kamuoyunun büyük bir açıklama beklentisi bulunuyor. Hayvan hakları savunucuları ve bölge halkı, belediyenin bu vahşet karşısında nasıl bir tutum sergileyeceğini merak ediyor.

Belediyenin bakım merkezinde yaşandığı iddia edilen bu olayların, hayvanların kötü muameleye maruz kaldığını ortaya koyması nedeniyle yetkililerin konuyu titizlikle incelemesi ve sorumluların cezalandırılması gerektiği ifade ediliyor. Belediye yetkililerinin, sosyal medya üzerinden yayılan tepkilere karşı sessizliğini koruması ise eleştiriliyor.

Görüntüler Kısa Sürede Yayılırken Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Barınakta yaşandığı öne sürülen bu katliam görüntüleri, sosyal medyada hızla yayıldı. Özellikle hayvan hakları aktivistleri, bu olaya büyük tepki gösterdi ve barınağın derhal kapatılması, sorumluların yargılanması gerektiğini dile getirdi. Kısa süre içinde binlerce kişi sosyal medya platformları üzerinden paylaşımlar yaparak olayı kınadı ve yetkilileri göreve çağırdı.

Hayvanseverler ve hayvan hakları savunucuları, yaşanan bu olayın yalnızca Gebze Belediyesi’ne özgü olmadığını, birçok belediye barınağında benzer ihlallerin yaşandığını öne sürdü. Bu nedenle, hayvan hakları yasalarının daha sıkı uygulanması ve belediyelerin hayvan barınaklarındaki denetimlerin artırılması gerektiği yönünde çağrılar yapıldı.

"Hayvanların Yaşam Hakkı Vardır!"

Hayvan hakları savunucuları ve bölge halkı, barınaklardaki kötü muameleye son verilmesi gerektiğini vurguladı. "Hayvanların yaşam hakkı vardır!" diyen hayvanseverler, bu tarz vahşet olaylarının artık görmezden gelinemeyeceğini belirtiyorlar. Sokak hayvanlarının korunması ve onların da en temel haklara sahip olduğu gerçeği bir kez daha gündeme geldi.

Türkiye'de hayvan hakları yasalarının var olmasına rağmen, bu yasaların yeterince uygulanmaması büyük bir sorun olarak görülüyor. Hayvan hakları aktivistleri, bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için yasal düzenlemelerin daha etkin bir şekilde devreye sokulması gerektiğini ifade ediyorlar.

Olayın Ardından Başlatılan Soruşturmalar

Olayın sosyal medyada yankı bulmasının ardından, bölgedeki yetkililer tarafından barınağa yönelik incelemelerin başlatıldığı öğrenildi. Sokak hayvanlarının öldürülmesi ve kötü muameleye maruz kalmasıyla ilgili savcılık tarafından da soruşturma açılacağı tahmin ediliyor. Barınaktaki veteriner ve diğer personellerin de olaya dahil olup olmadığının belirlenmesi için çalışmaların yürütüldüğü belirtiliyor.

Hayvan Hakları Dernekleri ve STK’lar Devrede

Bu tür olayların önüne geçmek amacıyla hayvan hakları dernekleri ve sivil toplum kuruluşları (STK), olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Gebze Belediyesi'ne ait hayvan barınağında yaşandığı iddia edilen bu olay karşısında, STK’lar yetkililerle temas halinde olduğunu ve olayı yakından izlediklerini duyurdu. Bu tarz hayvan hakları ihlallerinin durdurulması için dernekler, hayvan barınaklarındaki şartların iyileştirilmesi ve denetimlerin sıklaştırılması yönünde çağrıda bulunuyor.


Sonuç olarak, Gebze Belediyesi'ne ait hayvan barınağında yaşandığı öne sürülen bu olay, hayvan hakları ihlallerinin bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. Hayvanların iğneyle uyutulup poşetlere konulup çöpe atıldığı iddiası, kamuoyunda büyük yankı buldu ve sorumluların cezalandırılması talep edildi. Henüz belediyeden resmi bir açıklama gelmemiş olsa da olayla ilgili başlatılan soruşturmaların sonuçları büyük bir merakla bekleniyor.

Kaynak: HaberKolay.Net
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
5
kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 15 36
2. Trabzonspor 15 34
3. Fenerbahçe 15 33
4. Göztepe 15 26
5. Samsunspor 15 25
6. Beşiktaş 14 24
7. Gaziantep FK 14 22
8. Kocaelispor 15 19
9. Başakşehir FK 15 17
10. Alanyaspor 14 16
11. Konyaspor 15 16
12. Çaykur Rizespor 15 15
13. Gençlerbirliği 15 14
14. Kasımpaşa 15 14
15. Antalyaspor 14 14
16. Eyüpspor 15 13
17. Kayserispor 15 13
18. Fatih Karagümrük 15 8
Takımlar O P
1. Pendikspor 15 32
2. Amed SK 16 32
3. Esenler Erokspor 16 31
4. Bodrum FK 15 30
5. Iğdır FK 16 28
6. Erzurumspor FK 16 26
7. Çorum FK 15 25
8. Serik Belediyespor 16 25
9. Boluspor 16 23
10. Bandırmaspor 15 23
11. Keçiörengücü 16 21
12. Van Spor FK 16 21
13. Sivasspor 16 20
14. Sakaryaspor 16 19
15. İstanbulspor 16 18
16. Manisa FK 16 16
17. Ümraniyespor 16 15
18. Sarıyer 15 14
19. Hatayspor 15 5
20. Adana Demirspor 16 2
Takımlar O P
1. Arsenal 15 33
2. Manchester City 15 31
3. Aston Villa 15 30
4. Crystal Palace 15 26
5. Chelsea 15 25
6. Everton 15 24
7. Brighton & Hove Albion 15 23
8. Sunderland 15 23
9. Liverpool 15 23
10. Tottenham 15 22
11. Newcastle United 15 22
12. Manchester United 14 22
13. Bournemouth 15 20
14. Brentford 15 19
15. Fulham 15 17
16. Leeds United 15 15
17. Nottingham Forest 15 15
18. West Ham United 15 13
19. Burnley 15 10
20. Wolverhampton 14 2
Takımlar O P
1. Barcelona 16 40
2. Real Madrid 16 36
3. Villarreal 15 35
4. Atletico Madrid 16 31
5. Espanyol 15 27
6. Real Betis 15 24
7. Athletic Bilbao 16 23
8. Getafe 15 20
9. Elche 15 19
10. Celta Vigo 15 19
11. Deportivo Alaves 15 18
12. Rayo Vallecano 15 17
13. Sevilla 15 17
14. Real Sociedad 15 16
15. Valencia 15 15
16. Mallorca 15 14
17. Osasuna 14 12
18. Girona 15 12
19. Real Oviedo 15 10
20. Levante 14 9