Gebze Belediyesi Hayvan Barınağında: Hayvan Katliamı

Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde yaşanan hayvan katliamı iddiaları, büyük bir tepkiye neden oldu.

Son Dakika 11.10.2024, 14:24 11.10.2024, 17:15
51
Gebze Belediyesi Hayvan Barınağında: Hayvan Katliamı

Gebze Belediyesi Hayvan Barınağında Şok Eden İddialar: Hayvan Katliamı

Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde yaşanan hayvan katliamı iddiaları, büyük bir tepkiye neden oldu. İddiaya göre, barınaktaki çok sayıda kedi ve köpek iğneyle uyutulduktan sonra poşetlere konulup çöpe atıldı. Bu korkunç görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve vatandaşların tepkisine yol açtı. Olayla ilgili belediyeden henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak kamuoyunun tepkisi çığ gibi büyüyor.

Hayvanların İğneyle Uyutulup Poşetlere Konulduğu İddiası

Gebze Belediyesi’ne bağlı Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde yaşandığı öne sürülen bu olay, hayvan hakları savunucuları başta olmak üzere birçok vatandaşın büyük tepkisini çekti. İddialara göre, barınakta bulunan kedi ve köpekler, iğneyle uyutulup öldürüldükten sonra poşetlere konularak çöp konteynerlerine atıldı. Üstelik poşetlere konulan bazı hayvanların halen canlı olduğu ve nefes almakta zorlandığı görüldü.

Barınakta çekilen görüntülerde, ağzı bağlanmış poşetlerdeki hayvanların çırpındığı, üzerlerinde iğne izlerinin olduğu ve etraflarında ilaç tüplerinin bulunduğu iddia ediliyor. Bu görüntüler, hayvan hakları savunucuları tarafından hızla sosyal medyada paylaşılırken, halk arasında büyük bir infiale yol açtı.

Vatandaşların Tepkisi Büyük: "Bu Bir Katliam!"

Olayı gözleriyle gören vatandaşlar, dehşete düşüren manzarayı kaydederek sosyal medyada paylaştılar. Hayvanların çöplere atıldığına şahit olan kişiler, hayvanları tek tek çöp konteynerlerinden çıkarırken büyük bir üzüntü yaşadı. Bazı hayvanların henüz ölmediğini fark eden vatandaşlar, bu duruma isyan ederek hem gözyaşlarına boğuldu hem de barınağın sorumlularına büyük tepki gösterdi.

Barınaktan çıkarılan hayvanların kimisi hareketsizken, kimisinin hâlâ hayatta olduğu ve nefes almakta zorlandığı belirtiliyor. Bu korkunç manzarayı kayda alan vatandaşlar, "Bu bir katliam, buna kimse sessiz kalamaz!" diyerek sosyal medyada tepki gösterdi. Olayın kısa sürede duyulmasının ardından belediyeden bir açıklama yapılması beklense de henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Belediyeden Henüz Resmi Açıklama Yok

Olayın ortaya çıkmasından bu yana geçen süre zarfında, Gebze Belediyesi’nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sokak hayvanlarının barındığı ve tedavi edildiği bu merkezde yaşanan dehşet verici olaylar karşısında kamuoyunun büyük bir açıklama beklentisi bulunuyor. Hayvan hakları savunucuları ve bölge halkı, belediyenin bu vahşet karşısında nasıl bir tutum sergileyeceğini merak ediyor.

Belediyenin bakım merkezinde yaşandığı iddia edilen bu olayların, hayvanların kötü muameleye maruz kaldığını ortaya koyması nedeniyle yetkililerin konuyu titizlikle incelemesi ve sorumluların cezalandırılması gerektiği ifade ediliyor. Belediye yetkililerinin, sosyal medya üzerinden yayılan tepkilere karşı sessizliğini koruması ise eleştiriliyor.

Görüntüler Kısa Sürede Yayılırken Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Barınakta yaşandığı öne sürülen bu katliam görüntüleri, sosyal medyada hızla yayıldı. Özellikle hayvan hakları aktivistleri, bu olaya büyük tepki gösterdi ve barınağın derhal kapatılması, sorumluların yargılanması gerektiğini dile getirdi. Kısa süre içinde binlerce kişi sosyal medya platformları üzerinden paylaşımlar yaparak olayı kınadı ve yetkilileri göreve çağırdı.

Hayvanseverler ve hayvan hakları savunucuları, yaşanan bu olayın yalnızca Gebze Belediyesi’ne özgü olmadığını, birçok belediye barınağında benzer ihlallerin yaşandığını öne sürdü. Bu nedenle, hayvan hakları yasalarının daha sıkı uygulanması ve belediyelerin hayvan barınaklarındaki denetimlerin artırılması gerektiği yönünde çağrılar yapıldı.

"Hayvanların Yaşam Hakkı Vardır!"

Hayvan hakları savunucuları ve bölge halkı, barınaklardaki kötü muameleye son verilmesi gerektiğini vurguladı. "Hayvanların yaşam hakkı vardır!" diyen hayvanseverler, bu tarz vahşet olaylarının artık görmezden gelinemeyeceğini belirtiyorlar. Sokak hayvanlarının korunması ve onların da en temel haklara sahip olduğu gerçeği bir kez daha gündeme geldi.

Türkiye'de hayvan hakları yasalarının var olmasına rağmen, bu yasaların yeterince uygulanmaması büyük bir sorun olarak görülüyor. Hayvan hakları aktivistleri, bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için yasal düzenlemelerin daha etkin bir şekilde devreye sokulması gerektiğini ifade ediyorlar.

Olayın Ardından Başlatılan Soruşturmalar

Olayın sosyal medyada yankı bulmasının ardından, bölgedeki yetkililer tarafından barınağa yönelik incelemelerin başlatıldığı öğrenildi. Sokak hayvanlarının öldürülmesi ve kötü muameleye maruz kalmasıyla ilgili savcılık tarafından da soruşturma açılacağı tahmin ediliyor. Barınaktaki veteriner ve diğer personellerin de olaya dahil olup olmadığının belirlenmesi için çalışmaların yürütüldüğü belirtiliyor.

Hayvan Hakları Dernekleri ve STK’lar Devrede

Bu tür olayların önüne geçmek amacıyla hayvan hakları dernekleri ve sivil toplum kuruluşları (STK), olayın takipçisi olacaklarını belirtti. Gebze Belediyesi'ne ait hayvan barınağında yaşandığı iddia edilen bu olay karşısında, STK’lar yetkililerle temas halinde olduğunu ve olayı yakından izlediklerini duyurdu. Bu tarz hayvan hakları ihlallerinin durdurulması için dernekler, hayvan barınaklarındaki şartların iyileştirilmesi ve denetimlerin sıklaştırılması yönünde çağrıda bulunuyor.


Sonuç olarak, Gebze Belediyesi'ne ait hayvan barınağında yaşandığı öne sürülen bu olay, hayvan hakları ihlallerinin bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. Hayvanların iğneyle uyutulup poşetlere konulup çöpe atıldığı iddiası, kamuoyunda büyük yankı buldu ve sorumluların cezalandırılması talep edildi. Henüz belediyeden resmi bir açıklama gelmemiş olsa da olayla ilgili başlatılan soruşturmaların sonuçları büyük bir merakla bekleniyor.

Kaynak: HaberKolay.Net
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
5
kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 12 29
2. Fenerbahçe 12 28
3. Trabzonspor 12 25
4. Samsunspor 12 23
5. Göztepe 12 22
6. Beşiktaş 12 20
7. Gaziantep FK 12 19
8. Alanyaspor 12 15
9. Konyaspor 12 14
10. Çaykur Rizespor 12 14
11. Kocaelispor 12 14
12. Başakşehir FK 12 13
13. Antalyaspor 12 13
14. Gençlerbirliği 12 11
15. Kasımpaşa 12 10
16. Kayserispor 12 9
17. Eyüpspor 12 8
18. Fatih Karagümrük 12 7
Takımlar O P
1. Bodrum FK 13 27
2. Pendikspor 13 26
3. Amed SK 13 26
4. Esenler Erokspor 13 25
5. Çorum FK 13 25
6. Erzurumspor FK 13 23
7. Van Spor FK 13 20
8. Bandırmaspor 13 20
9. Iğdır FK 13 19
10. Serik Belediyespor 13 19
11. Keçiörengücü 13 17
12. Boluspor 13 17
13. Sivasspor 13 17
14. Sakaryaspor 13 17
15. İstanbulspor 13 14
16. Sarıyer 13 11
17. Ümraniyespor 13 11
18. Manisa FK 13 10
19. Hatayspor 13 4
20. Adana Demirspor 13 1
Takımlar O P
1. Arsenal 11 26
2. Manchester City 11 22
3. Chelsea 11 20
4. Sunderland 11 19
5. Tottenham 11 18
6. Aston Villa 11 18
7. Manchester United 11 18
8. Liverpool 11 18
9. Bournemouth 11 18
10. Crystal Palace 11 17
11. Brighton & Hove Albion 11 16
12. Brentford 11 16
13. Everton 11 15
14. Newcastle United 11 12
15. Fulham 11 11
16. Leeds United 11 11
17. Burnley 11 10
18. West Ham United 11 10
19. Nottingham Forest 11 9
20. Wolverhampton 11 2
Takımlar O P
1. Real Madrid 12 31
2. Barcelona 12 28
3. Villarreal 12 26
4. Atletico Madrid 12 25
5. Real Betis 12 20
6. Espanyol 12 18
7. Athletic Bilbao 12 17
8. Getafe 12 17
9. Sevilla 12 16
10. Deportivo Alaves 12 15
11. Elche 12 15
12. Rayo Vallecano 12 15
13. Celta Vigo 12 13
14. Real Sociedad 12 13
15. Mallorca 12 12
16. Osasuna 12 11
17. Valencia 12 10
18. Girona 12 10
19. Levante 12 9
20. Real Oviedo 12 8