Kolay Haber

Dominik nerede? Survivor 2020 nerede çekiliyor?

Televizyon

Survivor yıllardır Dominik'te çekiliyor. Son yıllarda olduğu gibi Survivor’ın 2020 sezonu da Dominik Cumhuriyeti’nde gerçekleşmekte. Tropik iklimli Dominik Cumhuriyeti’nde yılık ortalama sıcaklık 26 derece. Peki, Survivor’ın çekildiği Dominik Cumhuriyeti nerededir?

Dominik nasıl bir ülke?

İzleyicilerin ilgi ile izlediği Survivor programı yıllardır Dominik'te çekilmektedir. Eşsiz doğa güzelliklerine sahip olan Dominik, izleyiciler tarafından merak ediliyor. Şimdi Dominik hakkında bilgi verelim. Dominik Cumhuriyeti (İspanyolca República Dominicana), Karayiplerdeki Hispanyola adasında yer alan bir ülke. Hispanyola, Porto Riko'nun batısında, Küba ve Jamaika'nın doğusunda yer almaktadır. Venezuela ile deniz sınırı vardır. Adanın batı kısmında Haiti bulunmakta. Dominik Cumhuriyeti ile Dominika ülkesi farklıdır..

Dominik Cumhuriyeti Avrupalıların Amerika kıtalarında ilk yerleştikleri yerdir. Başkenti, Santo Domingo da Amerika'lardaki ilk sömürge başkentidir. Bağımsızlığının büyük bir bölümünde ülkede siyasi karışıklık yaşanmış, halkı temsil edemeyen ve baskıcı pek çok hükûmet tarafından yönetilmiştir. 1961'de diktatör Rafael Leonidas Trujillo Molina'nın ölümünden sonra Dominik Cumhuriyeti temsili demokrasiye ile yönetilmektedir.

DOMİNİK’İN İKLİMİ

Ekvator'a yakın olan Dominik Cumhuriyeti tropik bir iklime sahiptir. Fakat mevsimsel sıcaklık değişimlerinden çok görülmemekle birlikte bölgesel sıcaklık farklılıkları görülmekte. Özellikle Ağustos ayı çok sıcak bir ay olmaktadır. Ülkede iki yağmurlu mevsim var, Ekim’den Mayıs’a kadar kuzey kıyıları, Mayıs’tan Ekim’e kadar güney kıyıları yağmurlu olmaktadır. Bu yağmurlar, sadece serinletici etkilidir ve yarım gün sürmektedir. Haziran-Eylül ayları ise kasırga ve fırtına mevsimidir.

DOMİNİK'TE TURİZM

Kristof Kolomb'un Amerika'yı keşfinde ilk ayak bastığı yer Bahamalar'da San Salvador adasıdır, daha sonra Küba'nın kuzeyini gezmiş ve Dominik Cumhuriyetinin ve Haiti'nin bulunduğu Hispanyola adasına gitmiştir. Son yıllarda geçirdiği değişim zinciriyle Karayipler'in en lüks tatil mekanlarından biri haline geldi. Dünya Turizm Örgütü istatistiklerine göre Dominik Cumhuriyeti Karayiplerin en popüler turizm yeridir ünvanını almıştır. Turizm, Dominik Cumhuriyeti'nin ekonomisini ayakta tutmaktadır

.

DOMİNİK DOĞASI VE BİTKİ ÖRTÜSÜ

Dominik Cumhuriyeti yoğun yağmur ormanları ve başka hiçbir yerde bulunmayan 1500 türü kapsayan çeşitli bitki örtüsü ile kaplıydı. Fakat bugün birçok bataklık kurumuş ve ağaçlar kömür için kesilmiş. Fakat hala korunmuş yerler de vardır. Ülkede yoksulluk ve nufüs çoğalması gibi ciddi sorunlar vardır. Tüm bunlara rağmen Dominik Cumhuriyeti sahip olduğu ciddi güzellikteki sayfiye yerleri, mangrov bataklıkları, dağlık ormanları, çiçek açan düzinelerce ağaçları ve 218’den fazla kuş türü yaşamaktadır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.