Kolay Haber

'Cuties' Dizi Filmine ABD'de yayından kaldırılması için twitter'da hasdaglar oluşturdular

Televizyon

Netflix , tartışmalı Fransız filmi Cuties dizi filmi Türkiye'de yayından kaldırılmasının ardından ABD'de kaldırılması yönünde sosyal medyada kampanya başlattılar.

Netflix , tartışmalı Fransız filmi Cuties 9 Eylül'de yayına girmesinin ardından Amerika'da tepkiler çığ gibi büyüyor. ABD'nin büyük medya kuruluşlarında (CNN, Fox News, Newyork Times) bile haber olmaya başladı.

Yönetmen Maïmouna Doucouré'nin , bir dans grubuna katılan genç bir Senegalli kızı izleyen gençlik draması , filmi pedofili teşvik etmek ve çocukları cinselleştirmekle suçlayan Netflix izleyicilerinin büyük ilgisini uyandırdı .

Filmin resmi Netflix başlangıcından 9 Eylül sonrasında  Cuties backlash Twitter'da 1 numarasında hashtag #CancelNetflix trend oldu bugün. Yeni bir düzeye geldi ve Cuties filminin yayından kaldırılması için neredeyse 600.000 dilekçe toplandı. İzleyicilerin Netflix aboneliklerini sona erdirmek için abonelere çağrıda bulundular. "Pedofili bir suçtur. Çocuk cinselliği suçtur. Küçükleri cinselleştirmeyi ve pedofiliyi normalleştirmeyi bırakın. Bu çok iğrenç ” diye yazdı bir kullanıcı . Diğer tweet'ler Netflix'i ve destekçilerini "kötüye kullanımı mümkün kılmakla " suçladı ve Cuties'in  arkasındaki yaratıcıları  "hasta sapıklar " olarak nitelendirdi.

Hashtag bugün Twitter'a hakim olsa da, filmi ve dağıtımcısını iptal etmeye çalışan eleştirmenlerin çabalarının yalnızca sonuncusu. Cuties  konusundaki öfke  , Netflix'in filmi Ağustos ayından itibaren ciddi bir pazarlama kampanyasıyla tanıtmaya başladı. Filmin ilk tanıtım afişi, genç başrolleri üstleri ve dar giysiler giymiş, sahnede poz veriyordu. Netflix ayrıca filmin resmi bir açıklamasını yayınladı, “11 yaşındaki Amy, twerking dans ekibiyle büyüleniyor. Onlara katılmayı ümit ederek, ailesinin geleneklerine meydan okuyarak kadınlığını keşfetmeye başlar. "

QAnon takipçilerinin ve muhafazakar yorumcuların Netflix'i "çocuk cinselliği" oluşturmakla suçlayan tepkileri o kadar hızlı ve şiddetliydi ki, akış platformu bir özür yayınladı ve Cuties için günlük satırlarını değiştirdi.

Doucouré, filmi ABD'de resmi olarak yayınlanmadan önce, filmindeki genç kızları cinselleştirmekle suçlayan kızgın yorumculardan ölüm tehditleri aldığını açıkladı . Bu ayın başlarında Deadline'a "Aslında onu görmeyenlerin görmesini umuyorum ve tepkilerini görmek için sabırsızlanıyorum" dedi . "Umarım bu savaşın aynı tarafında olduğumuzu anlayacaklardır. Güçlerimizi birleştirirsek, bu dünyada çocukları aşırı cinselleştiren büyük bir değişiklik yapabiliriz. "

Kaynak: https://decider.com/2020/09/10/cancel-netflix-cuties-controversy/

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.