Kolay Haber

Zoom ne için kullanılır, nasıl indirilir, güvenli mi?

Teknoloji

Covid-19 sebebiyle hem iş hem de eğitim alanında kullanılan popüler uygulamalardan biri olan zoom; bilgisayar, telefon ve tablete ücretsiz olarak yüklenebiliyor.

Zoom uygulaması ne için kullanılıyor?

Son günlerde internet üzerinden iletişim önemli bir hale gelmeye başladı. Özellikle pandemi sebebiyle bu tarz uygulamaların kullanımı daha da arttı. Bu internet üzerinden iletişim uygulamalarından biri olan Zoom; bilgisayar, telefon, tablet gibi araçlar ile sesli ve görüntülü konferans, telefon sistemi, sohbet ve web seminerleri hizmeti sunan bir iletişim uygulaması.

Zoom uygulaması güvenilir mi?

Geçmişte Zoom uygulamasında toplantılara davet edilmeyen kullanıcıların izinsiz olarak toplantılara katıldığı görüldü. Davetsiz misafirler toplantılara ve diğer görüşmelere girip şiddet ve müstehcen içerikli görüntüler paylaşmıştı ve bu sebeple güvenlik endişeleri arttı.

Zoom, güvenlik endişeleri ile ilgili BBC'ye yazılı açıklamasında şunları belirtti:

“Zoom kullanıcı güvenliğini son derece ciddiye alıyor.''


“En büyük mali hizmetler şirketlerinden, önde gelen telekomünikasyon sunucularına, hükümet dairelerinden üniversitelere, sağlık hizmetlerinden telefonla tedavi yöntemlerine kadar dünya genelinde 2000 kurum, kullanıcı, ağ ve veri merkezlerimizde güvenlik değerlendirmesi yapıp Zoom'u tercih etti.

“İngiltere Savunma Bakanlığı ve Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'yle yakın temas halindeyiz ve ihtiyaçları olan belgeleri sağlamaya odaklanıyoruz.”

Zoom, İngiltere Siber Güvenlik Merkezi ve İngiltere Güvenlik Bakanlığı bu belgelerin ne olduğuyla ilgili ise bir açıklama yapmadı.

Siber danışman Graham Cluley de, “Zoom'un güvenlik açısından inişli çıkışlı bir geçmişi var. Kullanıcıların gizliliği, güvenliği konusunu yeterince ciddiye alıp almadıklarına dair soru işaretleri var” dedi.

Zoom'u nasıl indirebiliriz?

Zoom uygulaması hem Apple Store'de hem de Google Play'de mevcut. İlgili uygulama marketlerinin arama kısmına Zoom yazarak programı bulup, indirebilirsiniz. Program genel olarak ücretsiz fakat daha büyük toplantılar başlatmak gibi ek seçeneklere ulaşmak için ücret gerekebiliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.