Kolay Haber

Windows 10X güncellemesinin yüklenme süresi şaşırttı

Teknoloji

Teknoloji devi Microsoft’un Windows 10X üzerinde sürekli değişiklikler yaptığı biliniyordu. Şirketin güncellemeler hakkında yaptığı açıklamada, yeni tasarlanan işletim sisteminde güncellemelerin çok kısa sürede gerçekleştiği vurgulandı

Microsoft, çift ekranlı cihazlar için tasarımını yaptığı yeni işletim sistemi olan Windows 10X hakkında açıklamalarda bulundu. Yazılım devi Microsoft, Windows 10'un tanıtımı yapılan yeni özel sürümünün çok daha hızlı yüklenebileceğine ve güncellenebileceğine dikkat çekti.

Teknoloji şirketine göre, Windows 10X'in işletim sisteminin güncellenmesi ve uygulanmasının 90 saniyeden daha kısa süreceği açıklandı. Windows 10 kullanan ve üst düzey donanımlara sahip olan kullanıcılar bu basit işlem için dakikalar harcanabileceğine dikkat çekildi. Microsoft’un performans arttırmak için Windows 10X'i geliştirmeye çalıştığı belirtildi.

Microsoft için önemli bir yere sahip olan Surface Neo gibi cihazlarda bulunan win32 masaüstü uygulamaları için yeni geliştirilen bir teknoloji üzerinde çalışıldığı biliniyordu. Yeni tasarlanan teknoloji ile uygulamalar, sistem içindeki dosyalardan ve verilerden izole edilerek yürütüleceği vurgulandı. Bu durumda Windows 10X işletim sistemi olan bir cihaz, güncellemelerini daha hızlı yükleyebilecek ve başlatılmasının ardından son sürüme geçilebileceği açıklandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Windows 10X’de yüklü olarak gelecek olan çift ekranlı ve katlanabilir cihazların pek çoğu, Intel’in işlemcilerine benzeyebileceğine dikkat çekildi. Microsoft, söz konusu işlemcilerin güç tasarrufu amacıyla büyük ve küçük çekirdekler içereceğini belirtti. Bu durumda ağır masaüstü uygulamalarında büyük çekirdekler, hafif uygulamalarda ise küçük çekirdeklerin yer alabileceği vurgulandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.