Kolay Haber

WhatsAppta Büyük Yenilik

Teknoloji

WhatsApp, Nisan ayında 8 kişilik görüntülü konuşma serbestliği getirmişti. Yeni bir sürprizle gelen WhatsApp’ın şimdide 50 kişilik görüntülü konuşma yapılabileceği iddiası ortaya atıldı.

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında evinde kalarak işine ve aile bireylerinin yanına gidemeyen vatandaşlar, görüntülü konuşma uygulamalarına ağırlık verdi. WhatsApp’ta kullanıcılarına kolaylık sağlamak için görüntülü konuşmada kişi sayısını arttırıldı. Nisan ayında görüşmeleri 8 kişilik kotaya çıkaran uygulamanın şimdi de 50 kişilik konuşma fırsatı sunacağı öğrenildi. Platformun bu alt yapı için Facebook Messenger'dan destek alacağı düşünüldü.

Yapı olarak şu an en basit sürümünün kullanılacağı görüşmeler, Facebook’un Messenger Rooms uygulaması ile birlikte çalışacağı düşünülüyor. WhatsApp’ta bu özelliğin hem akıllı telefonlarda hem de bilgisayarlarda kullanılacağı biliniyor. Bu durumda 50 kişilik görüşmenin telefon ekranına nasıl sığacağı sorusunu akıllara getiriyor. 

Telefonda bulunan WhatsApp uygulamasında kamera sembolüne tıklanarak kullanıcılar görüşmeye davet ediliyor. Messenger Rooms uygulamasına yönlendirilmesinin ardından ise görüşme sağlanıyor. Aynı zamanda çağrılarının uçtan uca şifrelenerek güvenliğin sağlanacağının da altı çiziliyor. Söz konusu özelliği kullanmak için ise yeni Facebook hesabı açmaya ihtiyaç olmayacağı biliniyor.  Ancak WhatsApp'ın bu özelliği henüz şirket tarafından doğrulanmadı. 

WhatsApp'ın yeni özelliği için uygulanma kararı alınırsa Zoom, Meet, Teams gibi sıkça tercih edilen video konferans uygulamaları arasında piyasada etkili olup olmayacağı merak ediliyor.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.