Kolay Haber

Snapchat CEO'sundan TikTok Açıklaması

Teknoloji

Google Play Store’da 500 milyondan fazla yüklenmesi olan TikTok, Snapchat’in CEO’sunu da etkilemeyi başardı. Evan Spiegel, katıldığı bir konferans sırasında TikTok’a hayran olduğunu ve Instagram’ı tahtından indirebileceğini söyledi.

Son yıllarda en popüler sosyal medya uygulaması olarak bilinen TikTok, hem Türkiye’de hem de dünya genelinde milyonlarca insanı kendisine bağlamaya devam ettiği biliniyordu. Snapchat CEO’su Evan Spiegel ise popüler sosyal medya platformu olan TikTok’un, Instagram gibi rekabet bir uygulamayla rekabet edebileceğine dikkat çekti.
Almanya’da düzenlenen Digital Life Design Konferansı’nda konuşan Evan Spiegel’e TikTok hakkında ne düşündüğü soruldu. 

TikTok'u sevdiğini söyledi

Spiegel sorulan soruya, “TikTok’u sevdiğimi söylemeliyim, büyük bir hayranıyım. Onun orijinal yapısındaki sosyal medya; durum, kim olduğunu göstermek, insanlara havalı olduğunu göstermek hakkında. Aynı zamanda yorum ve beğenileri almakla ilgili” ifadeleriyle cevap verdi.

Spiegel, TikTok’un sosyal statü göstergesi değil yeteneklerin konuştuğu bir platform olarak kullanıldığını söyledi. Spiegel, “Birkaç saat geçiren insanlar yeni bir dans öğrenebilir ya da hikâye anlatmak için yeni, yaratıcı bir yol düşünebilirler. İnsanları eğlendirmek için bir medya oluşturuyorlar” dedi.

Snapchat CEO’suna göre TikTok’un Instagram’ı tahtından edebileceğini söyledi. Spiegel, TikTok’un Instagram’ı devirip deviremeyeceği yönündeki soruya şu şöyle cevap verdi: “Bence bu muhtemel çünkü yetenek temelli içerik, durum temelli içerikten daha ilgi çekici” 

Uygulama analiz şirketi olan App Annie’ye göre TikTok, 2019 boyunca Instagram’dan çok daha fazla indirildi. Kullanıcı tabanı değerlendirildiğinde ise iki uygulamanın birbirine benzediği görülebildiğini belirtti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.