Kolay Haber

Samsung Güvenlik Açığı İddiasını Kabul Etti

Teknoloji

Teknoloji devi Samsung’dan cihazlarındaki güvenlik açığı hakkında resmi açıklama geldi.

‘Ultrasonik parmak izi tarayıcısı’ özelliğinin bulunduğu ilk telefon olan Galaxy S10’un her parmak izini kabul ettiği ortaya çıkmıştı. Sorunun nedeninin piyasada satılan jel ekran filmlerinden kaynaklandığı ortaya çıkmış, kullanıcılar durumun kısa zamanda çözülmesi gerektiği talebinde bulunmuştu. Bu kötü durum için firmadan resmi açıklama geldi.

Güvenlik açığından sadece Galaxy Note 10/10 plus ve Galaxy S10/S10 Plus/ S10 5G modellerinin etkilendiğini belirten firma, sorunun çözümü için önümüzdeki hafta içerisinde cihazlara yazılım güncellemesi göndereceğini aktardı. Güncellemeler tamamlanana kadar cihaz güvenliğini korumak için ise orijinal ekran filmlerinin kullanılması gerektiğini söyledi.

Bu özellik ile teknoloji pazarında fark yaratmaya çalışan Samsung, yaptığı resmi basın açıklamasında: ‘‘Sorun, ekran altındaki üç boyutlu kalıpların kullanıcıların parmak izini algıladıktan sonra cihazın kilidini açan ultrasonik parmak izi sensörlerini içeriyordu. Fakat aksesuar olarak kullanılan ekran filmleri yüzünden cihazın, filmler takılıyken basılan parmak izlerinin hepsini ezberlediğini gördük. Bundan ötürü gelişebilecek gizlilik ihlallerini önlemek için ekran filmini çıkarmayı ve kayıtlı olan tüm parmak izlerini silmeyi öneriyoruz. Optimum parmak izi taramasını sağlayabilmek için cihaza yapacağımız yazılım güncellenene kadar ekran filmleri kullanmaktan kaçının. Yapılacak güncellemenin önümüzdeki hafta başlarında yayınlanmasını ve tek seferlik bir yazılım yamasıyla yapılmasını planlıyoruz’’ dedi.

Ultrasonik parmak izi sensörünün diğer parmak izi okuyucularından farkı ne?

İlk kez Samsung tarafından kullanılmaya başlanan gelişmiş özellik, ekrana gömülü olarak tasarlanan optik bir çözüm içeriyor. Aynı zamanda daha geniş bir tanıma alanına sahip olan özellik ile ekranın yüzde otuzunda kullanılabiliyor. Diğer parmak izi sensörlü cihazlara göre daha hızlı tanıma ve işleme özelliği ise en önemli farklılıklarından biri.

Haber: Umut Cansu DUMLU

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.