Kolay Haber

Netflix’ten Şifre Paylaşımına Önlem Geldi

Teknoloji

Çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, kullanıcıları üzecek bir sınırlandırma getireceğini açıkladı.

Netflix, şifresini arkadaşları ve ailesiyle paylaşan kullanıcılar için önlem alınacağını duyurdu. Kullanıcıların hali hazırda tek bir oturumda birkaç görüntüleme profili ayarlayarak hesapların paylaşıldığı anlaşıldı. Netflix ise bu durumun önüne geçmek için bir takım önlemler alacaklarını açıkladı. Yabancı bir haber sitesinin haberine göre, şifre paylaşımı konusu, bu hafta Netflix'in 2019’un üçüncü çeyrek kazanç raporuna ilişkin video röportajında ele alındı.

Araştırma şirketi Magid'e göre, toplamda müşterilerin yüzde 9'u şifresini paylaştığı belirlendi. Bu oranın ilk bakışta değerlendirildiğinde yüksek görünmese de milyonlarca dolar anlamına geldiği gözlendi. Netflix ise bu durumun farkında olduklarını ve sınırlandırma getireceğini açıkladı.

Netflix Ürün Yöneticisi Greg Peters, kullanıcıların belirli bir bölümünü kaybetmeden şirketin şifre paylaşımının önüne geçebilmek için şirketin şimdilik büyük planları olmadığını söyledi. Yönetici Peters, “Bu durumu gözlemlemeye devam ediyoruz yani duruma bakıyoruz. Tüketici dostu yöntemleri denerken, sınırları ne kadar zorlayabileceğimize de bir bakacağız.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.