Kolay Haber

NASAdan Tehlikeli Göktaşı Uyarısı

Teknoloji

NASA, tehlikeli olduğu tahmin edilen bir göktaşının Dünyaya yaklaştığını duyurarak, düşmesi muhtemel göktaşı hakkında bilgiler paylaştı.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), tehlikeli olduğunu iddia edilen ve Dünyaya yaklaştığı belirtilen göktaşının ölçülerinin 250-570 metre olduğunu değerlendirdi. NASA’nın isimlendirdiği şekliyle 163348’in (2002 NN4) tehlikeli olduğu bilgisinin paylaşılması pek çok kişide panik yarattı.

Önümüzdeki Cuma günü Dünya’nın çok yakınından geçeceği tahmin edilen göktaşının teğet geçeceği, ancak her ihtimalin olabileceğinin altı çizildi.

Yapılan açıklamada, 6 Haziran tarihinde Türkiye saatiyle 6.20 sularında Dünya ile en yakın konuma geleceği kaydedildi. Aynı zamanda Ay’ın yörüngesinin 13 katı kadar bir mesafede bulunduğu için uzmanlar 11.1 km/sn hızla ilerleyeceği düşünülen göktaşının Dünya ile çarpışabilmesinin düşük ihtimal olduğu görüşünü paylaştı.

Öte yandan, yörüngesi Dünya’nın yörüngesiyle kesişmesi sebebiyle potansiyel olarak bir tehlikenin olduğu da belirtildi. İlk olarak 2002’de keşfedilen 163348’nin (2002 NN4) Güneş etrafında bir tur atmasının 300 Dünya gününe denk geldiği vurgulandı.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.