Kolay Haber

Kötü Niyetli CS:GO Oyuncuları Susturulacak

Teknoloji

Valve, oyun içindeyken rahatsız eden oyuncuları otomatik olarak susturacak yeni bir sistem getirdiklerini açıkladı. Yeni geliştirilen sistemde kötü niyetli kişilerin belirlenebileceği yönünde açıklama yapıldı

Valve’un geliştirdiği başarılı oyunlarından biri olan CS:GO, son yıllarda büyük bir kitle kaybettiği gözlendi. Buna rağmen hala oynanmaya devam ettiği biliniyordu. Bir ekip oyunu olan CS:GO, oyun içerisinde konuşma özelliği ile iletişim imkanı sunuyordu. Söz konusu özelliği iyi amaçla kullananlar olduğu gibi kötüye kullananlarında çok fazla olduğuna çekildi. 

Kendini oyun içerisinde gizleyen ve ses çıkarması gerektiği zaman, oyunculardan birinin kalitesi iyi olmayan bir mikrofonla konuşmaya başlaması pek çok kişiyi zor durumda bıraktı. Kişinin sesinden dolayı karşı oyuncunun sesi duyulmadığı için oyun gereği ölüm durumunun çok sık yaşandığı biliniyordu. Aynı zamanda küfürlü konuşarak insanları rahatsız edenlerin olduğu da çok sık görüldü. Yaşanan bu durum, pek çok CS:GO oyuncularının hemen hemen her gün başına geldiği kaydedildi.

Kötüye Kullanıma Son

Şirket bu olayı durdurmak için yeni bir sistem oluşturdu. Valve, CS:GO’ya otomatik bir sistemle sesi kısılan oyuncu özelliği getirdi. Söz konusu oyunun başında kullanıcıları rahatsız eden oyuncular, kötüye kullanım raporunda oylanacağı belirlendi. Oyuncular önce bir uyarı almasının ardından eğer fazla kötüye kullanım raporu alırsa takım içerisindeki tüm oyuncularında susturulacağı belirtildi. Aynı zamanda tekrar sesinin açılması gerektiğinde tecrübe puanı kazanması gerekeceği açıklandı. 

Valve yaptığı açıklamada, “Raporlarla yönlendirilecek yeni sistem, oyuncuların iletişim için kendi standartlarını oluşturmalarına olanak sağlıyor” ifadelerini kullandı. Söz konusu sistemde, “küfürlü iletişim” gibi bildirimlerle takım arkadaşlarının rahatsız olmasının önlenebileceği vurgulandı.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.