Kolay Haber

GTA 5 Ücretsiz Olunca Sistem Çöktü

Teknoloji

Epic Games'in popüler bilgisayar oyunu GTA 5'i ücretsiz kullanıcıların hizmetine sunmasının ardından artan yoğunluk sistemlerin çökmesine sebep oldu. Bazı fırsatçılar ise ücretsiz sahip oldukları oyun hesaplarını para karşılığı satışını gerçekleştirdi.

En popüler oyunlar arasında ilk sırada yer alan GTA 5, piyasaya çıktığı günden beri, büyük ilgi görüyor. Koronavirüs sebebiyle evde kalan oyun severler için ücretsiz olduğu açıklanan GTA 5 oyunu, sunucuların çökmesine sebep oldu. Epic Games'te 150 TL'ye satılan oyunun bedava olduğunun açıklanmasının ardından indirmek isteyen kişilerin akınına uğradı. Yeniden gündeme gelen oyun, seneler önce ilk çıktığı zamanlardaki ününe kavuştu.

Oyun severlerin uğrak yeri olan Epic Games, her hafta bazı oyunları ücretsiz kullanıcıların hizmetine sunuyor. Sevilen oyunları indirmek isteyenler, Epic Games'in aracını bilgisayara indirerek ücretsiz bir üyelik açıyor. Ücretsiz üyeliğin ardından yapılması gereken tek şey indirimleri takip etmek oluyor. Epic Games’te diğer bir oyun online satış noktası olan Steam gibi çalışıyor. Bilgisayar oyunu sevenler daha pek çok oyuna buradan ulaşabiliyor. 

Klasikleşmiş kült oyun kategorisinde olan GTA 5'in ücretsiz olacağını ise kimse beklemiyordu. Piyasa satış fiyatı 150-170 TL arasında olan oyunun bedava olduğunun açıklanmasının ardından, oyuncular Epic Games'e yüklendi. Bu durumda sunucuların geçici bir süre çökmesine sebep oldu.

Dağıtımcı Rockstar Games’in yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Oldukça yüksek seviyelere ulaşan oyuncu hacmi nedeniyle, PC platformunda Rockstar Games Launcher ve GTA V'i de kapsayan Rockstar Games Servisleri'nde şu anda bazı problemler yaşıyoruz." 

Epic Games’in kullanıcılarına sunduğu bedava hizmeti fırsata çevirmek isteyen bazı kişiler, oyunun tekrar eski fiyatından satışa sunulmasının ardından GTA 5’i kendi hesaplarından satarak kazanç elde etmek istedi.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.