Kolay Haber

Facebook’tan Yeni Özellik

Teknoloji

Facebook uygulamasına kullanıcılarını sevindirecek yeni bir özellik daha eklendi.

Sosyal medya devlerinden Facebook, yeni bir özellik ekleyeceğini duyurdu. Facebook Ceo’su Mark Zuckerberg, Nisan ayında yaptığı açıklamada ‘‘İnsanların güvenilir haber almalarına ve dünyada genelinde gazetecilerin işlerini yapmalarına yardımcı olacak çözümler bulmak benim için çok önemli.’’ dedi.

Apple’dan sonra Facebook’un da kullanıcılarına haberler sunabileceği bir sekme açacağı kesinleşti. Platform aracılığıyla kullanıcılara güvenilir haberler aktarmayı planlayan şirket, dünyanın en büyük medya gruplarından biri olan News Corporation ile anlaştı.

Platforma eklenecek olan sekme sayesinde birçok farklı kaynaktan haberler toplanıp tek bir sayfa halinde yayınlanacak. Böylece haber havuzunun sahte haberlerden arındırılacağı düşünülüyor. Yayınlanacak haberleri ise hem editörler hem de algoritmalar seçecek. Buna yönelik site, haber sekmesinde çalıştırmak için gazeteci ve editörler işe alacağını da duyurdu. İşe başlayacak kişiler platforma üye olan yayıncıların içerikleri arasından haberleri seçip yayınlayacaklar. Ekibin başında ise Facebook direktörlerinden biri olan Campbell Brown olacak. Paylaşılan ilana göre habercilik alanında deneyimi olan üniversite mezunu kişiler ilana başvuru yapabilecek.

Haber sağlayıcıların diğer platformlardaki gibi ücretli olup olmayacağı henüz belli değil. Fakat temsilcilerin belirttiğine göre sekmede herhangi bir reklam yapılmayacağı için hizmet tamamen ücretsiz olmayacak.

Gelecek olan yeni özellik için henüz kesin tarih verilmedi. Sosyal medya platformu daha öncesinde de propaganda yaptığı iddiasıyla büyük tepkiler almıştı. Yaşanan gelişmelerden sonra platformun ‘güvenilir haber’ konusunda ne kadar başarılı olacağı, kullanıcılar tarafından merak konusu oldu.

 

 

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.