Kolay Haber

Büyükşehir Belediyesi'nden E-Spor Desteği

Teknoloji

Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafından e-spor etkinlikleri ve oyun turnuvası düzenlenecek.

E-Spora ilginin artmasıyla düzenlenen turnuvalar ve verilen ödüllerle dünyanın birçok yerinde e-spor sektörü oluştu. Günümüzde 20 milyon doları aşan ödüllerin verildiği etkinlikler uluslararası bir iş alanına dönüştü. Türkiye’de de bu alana yönelik yoğun ilginin olması artık belediyelerin de ilgisini çektiği görüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, web sitesinden paylaştığı posterle 26 Ekim Cumartesi günü e-spor etkinliği ve PUBG Mobile turnuvası yapacağını duyurdu. ‘Oyun Başlasın Ankara’ sloganıyla duyurulan etkinlik ile internet oyunlarına meraklı gençler eğlenceli vakit geçireceği bildirildi. Aynı zamanda ailelerin de yapılacak olan seminerlerle yeni nesil spor hakkında bilgilendirilmesi amaçlandığı öğrenildi.

3 ayrı turnuvadan oluşan ve her birine 100 kişinin katılacağı PUBG Mobile yarışmasında dereceye giren oyunculara ödül verileceği belirtildi. Turnuvaya katılan her oyuncuya ise sürpriz hediyeler verileceğinin müjdesi verildi.

Belediye Başkanı Mansur Yavaş, düzenlenecek olan etkinliğe tüm Ankaralıları davet etti. Etkinlikte herhangi bir yaş sınırlaması bulunmadığı da belirtildi. Etkinlikte ayrıca hem gençlere hem de ailelerine profesyonel uzmanlar tarafından e-spor iş olanakları, kariyer planlaması, sporcu olma ve oyun oynamanın yararları gibi bilgilendirici konular anlatılacağı açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gün boyunca devam edecek olan etkinlikler her yaşa açık ve ücretsiz olacağı bildirildi. Mansur Yavaş’ın açılışını yapacağı etkinlikte birçok bilgisayar oyunu ve hologram gösterilerinin de olacağı belirtildi.

Düzenlenecek olan etkinlik aynı zamanda ‘Oyun Başlasın Türkiye’nin ilk ayağı olacağı açıklandı. Ankara’dan sonra etkinliklere hangi ilin devam edeceği henüz belli olmasa da yeni neslin ilgi ve isteklerinin belediyeler tarafından dikkate alınması gençleri sevindirdi.

Etkinlik 26 Ekim Cumartesi günü, 11.00 - 20.00 saatleri arasında Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.