Kolay Haber

Apple'ın Steve Wozniak'a Verdiği Maaş Şaşırttı

Teknoloji

Apple’ın kurucularından biri olan Steve Wozniak, şirket içerisinde hiçbir görevi bulunmasa da aldığı maaş pek çok kişiyi şaşırttı

Teknoloji devi Apple’ın ortak kurucularından olan Steve Wozniak, firma ile uzun bir süre önce yollarını ayırmıştı. Buna rağmen Wozniak’ın Apple’dan maaş almaya devam ettiği öğrenildi. 

Katıldığı bir podcast yayınında yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren Wozniak, Apple’dan maaş almaya devam eden tek kişinin sadece kendisi olduğuna dikkat çekti. Aynı zamanda yayında Wozniak, tahmin edilenin aksine şirketten çok yüklü miktarda para almadığını söyledi.

Haftada 50 dolar

Wozniak, podcast olarak yayınlanan röportajında şirketten haftada 50 dolar aldığını söyledi. Bu hesaba göre Wozniak şirketten bir ay içerisinde 200 dolar (1200 TL) ve yılda ise 2500 dolar (15 bin TL) tutarında para aldığı anlaşıldı.

Steve Wozniak’ın açıklamaları ekonomik anlamda zor durumda olduğu anlamına gelmediği de vurgulandı. İş insanının Apple hisselerinden para kazanmaya devam ettiği de belirtildi. Apple’ın konu hakkındaki savunması ise Wozniak’ı şirket çalışanı olarak tutmak istedikleri için kendisine haftalık olarak ücret ödemeye devam ettikleri yönünde oldu.

Wozniak’ın açıklamasında, kendisine haftalık ücret ödenmesinin sebebinin, şirketi kurucusu olması sebebi olduğu dile getirildi. Wozniak, “Küçük bir miktar ancak sadakat sebebiyle. Hayatımda daha önemli başka ne yapabilirdim? Hiç kimse beni kovmayacak ve Apple’a karşı çok güçlü hisler besliyorum” sözlerini kullandı.

Apple ile güçlü bağları olduğunu belirten Wozniak, şirketi eleştirmekten de geri durmadığını söyledi. Piyasaya ilk çıktığı zaman iPhone X’u hiç sevmediğini söyleyen iş insanı, Apple’ın gücü hakkında da endişe duyduğunu sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.