Kolay Haber

Dünya Sağlık Örgütünden Futbol Önerisi

Spor

UEFA'nın liglerin tamamlanması önerisine Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı geldi. DSÖ, liglerin ve diğer maçların 2021 sonuna kadar ertelenmesi gerektiğini vurguladı.

UEFA’nın liglerin tamamlanmasını istemesinin ardından, Dünya Sağlık Örgütü futbol maçlarının oynanıp oynanmaması hakkında açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada söz konusu kalabalık icra edilen organizasyonların 2021 sonuna kadar ertelenmesinin daha isabetli olacağı belirtildi. 

Covid-19 salgını sebebiyle liglerin ve pek çok futbol turnuvasının ertelenmesi sonrası, ne zaman hayatın yoluna girip futbola devam edileceği merak edildi. Özellikle EURO 2020 ve Copa America gibi büyük oluşumların başlaması meraklıları tarafından heyecanla beklendi. UEFA ise liglerin ve kupa maçlarının tamamlanmasını istedikleri belirten bir açıklama yaptı. 55 üye federasyonla yapılan toplantı sonrası alınan karara, bazı tepkiler geldi. Aynı zamanda çeşitli takvim seçenekleri sunan UEFA, milli maçlar, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları için de tarih belirledi. Söz konusu takvim açıklaması sonrası Dünya Sağlık Örgütü, yerel lig maçlarını olmasa da uluslararası organizasyonların tehlikeli boyutta olduğuna dikkat çekti. 

2021’e Kadar Ertelenmeli Önerisi
Salgınla ilgili gereken önlemlere her geçen gün yenisini ekleyen Dünya Sağlık Örgütü, virüsü kontrol altına almak için uluslararası organizasyonların askıya alınmasını önerdi. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, milli maçlar gibi uluslararası organizasyonların 2021 yılının sonuna kadar askıya alınmasını öneren DSÖ, turnuvaların planlamasının, salgın tehlikesi geçtikten sonra yapılması tavsiyesinde bulundu.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.