Kolay Haber

Beşiktaş'ta Covid-19 Alarmı

Spor

Beşiktaş'ta Covid-19 testi sonuçlarının çıkmasının ardından 8 kişide pozitif vaka olduğu anlaşıldı. Erzurumspor'da ise 11 kişide Covid-19 bulgusuna rastlandı.

Koronavirüs etkisini hala gösterirken, Süper Lig maçlarının yeniden oynanıp oynanmaması gündeme geldi. TFF, geçtiğimiz günlerde 12 Haziran tarihinden itibaren maçların oynanmaya başlayacağını açıklamasının ardından takımlarda Covid-19 testi pozitif olan kişilerin olduğu açıklandı. Beşiktaş Kulübünde yapılan testler sonucu 8 kişide koronavirüs olduğu tespit edildi.

Beşiktaş Sağlık Ekibi Danışmanı Dr.Tekin Kerem Ülkü konuyla ilgili yaptığı açıklamada "BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde 13 Mayıs Çarşamba günü teknik heyetimiz, futbolcularımız ve tesis çalışanlarımıza ikinci kez Covid-19 virüs testi yapılmıştır. Bu testler sonucunda, 8 kişide Covid-19 test sonucu pozitif çıkmıştır. Testi pozitif sonuçlanan kişilerin takip ve tedavi sürecine, ilgili prosedürler doğrultusunda derhal başlanmıştır" dedi.

Ahmet Nur Çebi de Korona
13 Mayıs Çarşamba günü yapılan testler sonucu pozitif çıkan isimler arasında Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi olduğu ve 8 kişide daha bulgulara rastalndığı kaydedildi.

Erzurumspor'da da 11 kişi Covid-19
Türkiye 1. Lig takımlarından Erzurumspor tesisleri Covid-19 testlerinin pozitif çıkması sonucu karantinaya alındı. 1'i teknik direktör, 1'i A takım serponeli, 4'ü futbolcu, 5'i kulüp çalışanı olmak üzere 11 kişinin virüs testinin pozitif çıkması sonrasında tesisler dezenfekte edildi. Aynı zamanda riske karşı 14 gün karantina altına alındı. Covid-19 olduğu anlaşılan kişilerin Erzurum’daki Pandemi hastanelerinde karantinaya alındığı kaydedildi.

Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş, giriş ve çıkışları kapatılan tesise özel kıyafetle gelerek açıklamalarda bulundu. Başkan Üneş, "Kampüsümüz 14 gün boyunca kapalı olacak. 14 gün içerisinde buradaki futbolcularımız da gözetim altında tutulacak. Çünkü onlarda da pozitif çıkma ihtimali olduğunu söylüyorlar. Durumu yarın (bugün) kendi içimizde değerlendireceğiz ve süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışacağız. Federasyon başkanımız Nihat Özdemir'e de teşekkür ediyoruz. Aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti" diye konuştu.

Erzurumspor'dan TFF Tepkisi
Erzurumspor takım oyuncuları, sosyal paylaşım sitelerinden TFF'ye sitem dolu sözler sarfetti. Hasan Ayaroğlu, Murat Uçar, Ömer Şişmanoğlu ve Yusuf Acer yaptıkları paylaşımlara “ Bu psikolojiyle nasıl futbol oynanacak” notunu düştüler. Teknik heyette bulunan Dünyacan Çiçekverdi ise hastane içerisinde futbolcu İbrahim Akdağ ile çektiği videoda durumlarının iyi olduğunu ve karantinaya alındıklarını belirtti. Erzurumspor Basın Sözcüsü Ahmet Dal da duruma tepki göstererek sosyal medya hesabında kulüp tesislerinin son halini paylaşıp “ Yazık burası bir hastane değil, kulüp tesisi” notunu paylaştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.