Kolay Haber

Basketbol maçları iptal oldu

Spor

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, sezonun tamamlanmasının riskli olacağını ve maçların iptal edildiğini duyurdu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, bu sene oynanması planlanan ancak koronavirüs nedeniyle gerçekleştirilemeyen basketbol maçlarının iptal edildiğini açıkladı.
 
Sezon Noktalandı!
TBF Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Türkoğlu, 2019-2020 basketbol sezonunun iptal edildiğini duyurdu. Hidayet Türkoğlu canlı yayında yaptığı açıklamasında "2019-2020 basketbol sezonunda hiç bir müsabaka oynanmayacak. Hiç bir ligimizde şampiyon şampiyon ilan edilmeyecek. Liglerdeki sıralama önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak. Sezon öncesi belirlenen küme düşme çıkma işlemleri uygulanmayacak. Gelecek sezonun lig yapılanmaları, lisans talimatı dahil olmak üzere ilgili mevzuata göre uygulanacaktır. Bu karar basketbol camiası için en hayırlı karardır. Basketbol liglerimizin bir kaç ayını kurtarmak yerine, önümüzdeki sezonları kurtarmak adına böyle bir karar aldık" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki Yıllara İyi Hazırlanmalıyız!
Başkan Hidayet Türkoğlu açıklamasında şöyle konuştu: "Bu kararlarını kulüplerle istişare ederek aldık. Erkekler liginde 16 takımdan 13'ü, bayanlarda ise 13 takımdan 11'i liglerin noktalandırılması yönünde fikir beyan etti.  Bundan sonraki süreçte, hepimizin önümüzdeki 2-3 ayı en sağlıklı bir şekilde geçirmesi ve hepimizi önümüzdeki yıllara en iyi şekilde hazırlamasıdır. Umarım bu karar Türk basketbolu için hayırlı olmuştur." 
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.