Kolay Haber

Acun Ilıcalının alacağı Fortuna Sittardın Kadrosu ve Tarihi

Spor

TV 8 kanalının sahibi olan ve en çok izlenen yarışma programlarına kanalında yer veren Acun Ilıcalı bu kez futbol takımı alıyor. Hollanda'nın köklü kulüplerinden Fortuna Sittard’ı satın alacağı konuşulan Acun Ilıcalı’dan henüz bir açıklama gelmedi.

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın Hollandalı futbol kulübü Fortuna Sittard'ı satın almaya hazırlandığı yönündeki iddialar ortaya atıldı.

En çok izlenen yarışma programlarına imza atan Ilıcalı, yaptığı bir açıklamada Avrupa'dan bir futbol kulübü satın almayı düşündüğünü söyledi. Ilıcalı, "Güzel bir kulüp almak istiyorum. Alacağım kulüpte de hedefim Türk ve dünya futboluna yıldız oyunu kazandırmak" Şeklinde konuştu. 

Fortuna Sittard Hangi Ligde Top Koşturuyor?
Fortuna Sittard, Hollanda 1. Futbol Ligi olan Eredivisie'de mücadele ettiği kaydedildi. Covid-19 salgını nedeniyle iptal edilen Hollanda Eredivisie'de oynanan 26 maçın ardından toplam 26 puanla 16. sırada yer alıyordu. Fortuna Sittard’ın gelecek sezon da Eredivisie'de mücadele edeceği vurgulandı. 

Fortuna Sittard Takımının Tarihi
Fortuna 54 ve Sittardia kulüplerinin birleşmesiyle kurulan ve Hollanda'nın ilk profesyonel futbol kulübü olan Fortuna Sittard, 1967 ve 1964 yıllarında Hollanda Kupası şampiyonluğu yaşarken, 1984 ve 1999 yıllarında ise Hollanda Kupası'nda finale yükselme başarısı gösterdi.

Fortuna Sittard, Hollanda 2. Futbol Ligi olan Eerste Divisie'da ise 1959, 1964, 1966 ve 1995 yıllarında şampiyonluk yaşadı.

2000'li yılların başından biri finansal sorunlarla boğuşan ve 2009'da kulüp lisansının iptal edilmesinin eşiğinden dönen Fortuna Sittard, 2017 yılında Türk iş insanı Işıtan Gün tarafından yaklaşık 1 milyon euro karşılığında satın alındı.

Fortuna Sittard Kadrosu
Son zamanlarda altyapısından Kevin Hofland, Mark van Bommel ve Fernando Ricksen gibi önemli oyuncuları çıkaran Fortuna Sittard'ın mevcut kadrosu ise şöyle:

Kale: Alexei Coselev, Azbe Jug, Rowen Koot
Defans: Martin Angha, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, Gregoire Amiot, Patrik Raitanen, Clint Essers, Lazaros Rota
Orta Saha: Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Adnan Uğur, Dimitrios Ioannidis, Bo Breukers, Amadou Ciss, Mark Diemers, Nassim El-Ablak, Jacky Donkor, Djibril Dianessy
Forvet: Rasmus Karjalainen, Bassala Sambou

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.