Kolay Haber

Son Dakika: Alışveriş Merkezleri Yine Mi Kapanıyor?

Son Dakika

AVM'ler Kapatılacak Mı? Korona virüs salgını ile başlayan pandemi sürecinde zorunlu olarak kapatılan AVM'ler normalleşmenin başlaması ile beraber yeniden kapılarını açmıştı.

AVM'lerin Kapatılması İle İlgili son dakika haber.. Birçok tedbir alınarak açılan AVM'ler beklenen toparlanmayı yaşayamadı. Pandemi sürecinde inernet üzerinden alışveriş yapmaya alışan vatandaşların AVM'leri ziyaret etmemesi ciddi ciro kayıplarına sebep oldu. Bu durum da AVM'lerin kapatılmasını gündeme getiriyor.

Sinan Öncel E-Ticaret Cirolarını Açıkladı

Geçtiğimiz mart ayında Korona virüs salgını sebebiyle zorunlu olarak kapatılan AVM'ler haziran ayında ziyarete açık hale geldi. Ancak bu süreçte eski cirolara ulaşılamaması ve beklenilen toparlanmanın yaşanmaması farklı gündemlere meydana getiriyor.

Pandemi sürecinde e- ticarete alışan vatandaşlar, bu kolaylığı normalleşme sürecinde de kullanmaya devam ediyor. Vatandaşların internet üzerinden alışveriş yapması ise AVM'lerin büyük ölçüde ciro kaybetmesine sebep oluyor. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel konu ile ilgili açıklama yaptı. Sinan Öncel yaptığı açıklamada üyeler ile anket çalışması yapıldığını belitti. Anket çalışmasının sonuçlarına göre birçok markanın e-ticaret satışları geçen yılın eylül ayına göre çok daha yüksek. Vatandaşların e-ticarete alışmış olmaları sonucu markaların AVM cirolarının azaldığını ve e-ticaret cirolarının arttığını belirten Sinan Öncel, anket sonuçlarını da açıkladı. Yapılan anketlerde Birleşmiş Markalar Derneği'ne üye olan markaların %56'sının geçtiğimiz eylül ayına göre e-ticaret ciroları %100 oranında artış gösteriyor. Markaların %24'ünün ise e-ticaret oranı %200 oranında yükselmiş.

AVM'lerin Kapatılması İle İlgili Müzakereler Devam Ediyor

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel açıkladığı anket sonuçları ile ilgili olarak, e-ticaretin yükselişinin AVM cirolarını düşürdüğünü ve bu durumun AVM'leri açma isteğini azalttığını söyledi. AVM cirolarının düşük olması sebebiyle mağaza sahiplerinin, çalışan maaşlarını ve kiralarını ödemekte zorlandığını da belirten Öncel, AVM'lerin kapatılması ile ilgili gündemleri olduğunu açıkladı.  AVM'lerin açılmasının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen ciroların çok kötü olduğunun altını çizen Sinan Öncel, üyeler arasında mağazaları kapatmaya yönelik sürekli olaram müzakerelerin yapıldığını da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.