Kolay Haber

Ortaokullar Yüz Yüze Eğitime Başlıyor Mu? 5.6. ve 7. Sınırlar Ne Zamam Yüz Yüze Eğitime Başlayacak?

Son Dakika

21 eylülde ilkokul 1. sınıfların yüz yüze eğitime başlamasının ardından 12 ekimde de ilkokul 2. 3. 4. sınıflar ve ortaokul 8. sınıflar için yüz yüze eğitim başlamıştı. Birçok sınıf içi yüz yüze eğitimin başlaması diğer sınıfların okulları ne zaman başlayacak sorusunu gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'unyüz yüze eğitime aşamalı geiş yapılacağını söylemesinden sonra 5. 6. 7. 9. 10. ve 11. sınıfların ne zaman okula başlayacağı sorusu sorulmaya başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra ortaokulların ne zaman açılacağı ile ilgili soruları yanıtladı.

Sağlık Bakanı Ortaokulların Açılış Tarihi İle İlgili Açıklama Yaptı

12 ekim itibariyle ilkokullar, köy okulları ve 8. sınıflar yüz yüze eğitime başladı. Yüz yüze aşamalı geçme planı kampsamında diğer sınıfların ne zaman okula gideceği ise merak ediliyor. Bilim Kurulu ile yapılan toplantı sonrasu basının sorularını yanıtlayan Fahrettin Koca konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce yüz yüze eğitime geçişin aşamalı olarak yapılacağını bildirdiklerini ve diğer sınıfların ne zaman okula gideceğinin açıklamak için yüz yüze eğitim alan öğrenciler arasında hastalığın yayılımının gözlemleneceğini belirtti. Bakan Koca yüz yüze eğitim gören öğrenciler üzerinde hastalığın seyrinin inceleneceğini ve vaka sayılarındaki değişikliklerin 2 ya da 3 hafta inceleneceğini sonrasında salgının yayılım durumuna göre diğer sınıfların ne zaman açılacağının açıklanacağını söyledi. Henüz net bir takvim olmadığını belirten Sağlık Bakanı Bilim Kurulu'nun da aynı fikirde olduğunu, yapılan toplantıda diğer sınıfları açmak için hastalığın gidişatının gözlenmesi kararının çıktığını açıkladı.

Yüz Yüze Eğitim Şartları Nasıl Olacak?

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da aşamalı geçişin süreç içinde belli olacağını belirtmiş ve okullarda alınan önlemleri açıklamıştı. Ziya Selçuk çok ciddi bir sorumlulukları olduğunu belirterek okullarda eğitim verilecek günlerin, ders saatlerinin ve tennefüslerin kısaltıldığını, hijyen şartlarının ise geliştirildiğini açılamıştı. Ziya Selçuk yeni eğitim şartlarındaki vaka sayısına göre aşamalı geçişin devam edeceğini belirtmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.