Kolay Haber

En İyi Polisiye Filmler Listesinden 6 Yapım

Kültür & Sanat

Polisiye filmlere bayılanlar için mükemmel bir liste hazırladık. Birbirinden harika tam 6 film sizler için derlendi. Heyecan kasırgası yaşamak isteyenler, hayatın monotonluğundan bıkanlar için harika bir deneyim olacak.

Senaryolarının akıcılığı, oyuncu performansları, kafa karıştıran hikaye zincirleri ve çok daha fazlası için polisiye filmlere bir göz atmakta fayda var. En iyi polisiye filmler arasından sizler için muhteşem 6 filmi seçtik.

Av Mevsimi

Listenin en başına yerli bir polisiye filmi koyduk. Sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde ilgiyle izlenen bu yapımı muhakkak çok beğeneceksiniz. Senaryosu ve yönetmenliği Yavuz Turgul’a ait olan Av Mevsimi’nin yıldızlar geçidi gibi oyuncu kadrosu mevcut. Şener Şen, Çetin Tekindor, Cem Yılmaz, Melisa Sözen ve Okan Yalabık gibi oyuncular filmin çıtasını yukarıya çıkarmayı başarmışlardır.

Esrarengiz bir ormanda bulunan ceset, İstanbul’daki Cinayet Şube’yi harekete geçirir. Şubedeki polis amirini canlandıran Şener Şen ve yardımcısı Cem Yılmaz katilin peşine düşerler. Ancak katil, sandıklarından çok daha akıllıdır.

Murder on the Orient Express

Agatha Cristie, polisiye türünün en beğenilen romancılarından biridir. Onun ‘’Doğu Ekspresinde Cinayet’’ adlı romanı defalarca filme uyarlanmıştır. 2017 yılında çekilen bu film, en az öncekiler kadar beğenilmiştir. Filmin yönetmenliğini Kenneth Branagah üstlenmiştir. Aynı zamanda yönetmen filmin ana karakterini yani dedektif Hercule Poirot’u oynamaktadır.

Tren içinde meydana gelen cinayetler, dedektifin yakasını bırakmaz. Poirot, tüm treni soruşturmaya alır. Trenden kimse çıkamaz. Acaba katil kimdir?

En iyi 6 korku filmi seçeneklerine de bakabilirsiniz.

Çarpık Evdeki Cesetler

Yine bir Agatha Cristie uyarlaması olan Çarpık Evdeki Cesetler görüntü yönetimi, oyuncu performansı, akıcı senaryosu ve karakter derinliğiyle beğenilen bir yapım olmayı başarmıştır. Filmin başrollerinde Max Irons, Gleen Close ve Cristina Hendricks yer almaktadır. Max Irons’un bir dedektifi canlandırdığı Çarpık Evdeki Cesetler filmini Gilles Paquet- Brenenr yönetmiştir. En iyi polisiye filmler arasında yer almaktadır. Akıcı senaryosu yanında merak ve gizem öğelerini kullanışıyla da dikkat çeken bir filmdir.

Gone Girl

Türkiye’de Kayıp Kız adıyla vizyona giren film, David Fincher tarafından yönetilmiştir. 2014 senesinde izleyiciyle buluşan film, yönetmenin kariyerinde yaptığı en iyi işlerden biri olarak kabul edilir. Polisiyenin yanında gizem ve dram türlerini harmanlayan film ana kadrosunda Ben Affleck, Rousamund Pike ve Neil Patrcik Harris gibi oyuncuları barındırmaktadır.

Film medya, şüphe, vb. temalar üzerine eğilir. Ana öykü bir kadının kaybolmasıdır. Bu olaydan kadının kocası sorumlu tutulur. Macerasını, gizemini ve temposunu son ana kadar düşürmeyen film izleyiciler tarafından çok beğenilmiştir.

The Outsider

2018’de seyircisiyle buluşan film dram, gizem ve gerilim türlerini harmanlar. En çok sevilen polisiye filmlerinden biridir. Bu filmi, Netflix’te bulabilirsiniz. Japonya’da tutuklanan bi Amerikan askerinin başından geçenlere odaklanan film, akıcı senaryosuyla dikkat çeker. Ayrıca başarılı oyunculuklarıyla da çeşitli övgülere sahip olan yapım, görsel diliyle de birçok ödüle layık görülmüştür.

Filmin oyuncuları arasında Jared Leto, Kutsuna, Emile Hirsch yer almaktadır. Filmin yönetmenliğini Martin Pieter Zandvliet üstlenmiştir.

Scarface

Yaralı Yüz adıyla ülkemizde gösterime girmiştir. 1983’te yayımlanan film o günden bugüne birçok ödüle layık görülmüştür, milyonlarca insan tarafından seyredilmiştir. Brian de Palma’nın yönetmenliğini yaptığı filmde Al Pacino, Steven Bauer, Robert Loggia ve Michelle Pfeiffer yer almıştır.

En iyi polisiye filmler listesinde hep zirvede yer almaktadır. Suç dünyası, uyuşturucu, alkol gibi unsurları barındıran film birçok kez yasaklanmıştır. 1932’de yayımlanan Scarface adlı filmin uyarlaması olarak kabul edilen bu proje, birçok eleştirmen tarafından taktirle karşılanmıştır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.