Kolay Haber

Çocuklar ve Hala Çocuk Hissedenler İçin Birbirinden Güzel 6 Film

Kültür & Sanat

Çocuklarınızın duygusal gelişimini desteklemek için en iyi Türkçe çocuk filmlerinden oluşan birbirinden güzel 6 filmlik bir liste hazırladık. İçindeki çocuğu kaybetmemiş yetişkinlerin de severek seyredebileceği eğlenceli film listemiz ile film şölenine hazırlanın.

En iyi Türkçe çocuk filmleri kategorisinde en sevilen filmleri sizler için derledik. Çocuklarınızın zararlı içeriklerden uzak durması için seyretmesine teşvik edebilir ya da içinizdeki çocuğu mutlu etmek için patlamış mısır ile birlikte ekran karşısına geçebilirsiniz.

Shrek

Animasyon film kategorisinde oldukça popüler olan ve yıllar geçtikçe eskimeyen bir film. Korkunç ve saldırgan olduğu zannedilen ve bu sebeple dışlanmış ve yalnız bırakılmış olan Shrek isimli devin yaşadığı bataklık, ülkenin kralı tarafından işgal ettirilmiştir. Evinin eski sessizliğini özleyen Shrek’in ise bataklığını geri alabilmesi için tek yapması gereken kralın evlenmek istediği prensesi ejderhanın koruduğu bir şatodan kaçırmak. Shrek’in baş belası olarak adlandırdığı ama esasında çok yakın arkadaşı olan Eşek ile çıktığı bu maceranın, Shrek ile Prenses Fiona aşkına sebep olacağını kim tahmin edebilirdi ki?

Evde Tek Başına

Bir dönem çocuklarının evde tek başına kalmaktan korkmasına sebep bir seri film. Ailesi ile pek fazla anlaşamayan Kevin isimli çocuk, ailesinin tatile giderken kendisini evde unutmasıyla yalnız kaldığı evin tadını çıkarmaktadır. Ailesinin tatile gittiğini bilen ve Kevin’in evde unutulduğundan habersiz hırsızların ise eve girmeye çalışması ile Kevin’in bütün keyfi bozulur. Evini hırsızlardan koruma görevi Kevin’e aittir ve Kevin bu görevi hakkıyla yerine getirir.

Ayrıca süper kahraman filmleri yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Buz Devri

Dünyanın çok eski zamanlarını anlatan ve eski çağlarda yaşamış ve şimdilerde nesli tükenmiş hayvanların ana karakterlerini oluşturduğu film animasyon ve çocuk filmleri kategorisinde oldukça sevilmektedir. Avcı insanları katleden bir kaplan sürüsü, insan grubunun en küçük üyesi olan bir bebeği elinden kaçırmıştır. Bebeği tesadüfen bulan Manfred ve Sid isimli arkadaş grubu, bebeği ailesine teslim etmek üzere yola çıkarlar. Bu sırada bebeği ele geçirmek isteyen kaplan sürüsü de kendi içlerinden bir üyeyi, Manfred ve Sid’in arkadaş grubuna dahil ederek sinsi bir plan yaparlar. Arkadaş grubunun 3. ve gizli görevli üyesi Diego, edindiği yeni arkadaşlarına ihanet etme ve eski arkadaşları tarafından öldürülme ikilemi içerisinde kalır. En iyi Türkçe çocuk filmleri kategorisinde bulunan film, usta oyuncuların seslendirmesi ile neredeyse bir Türk yapımı kadar benimsenmiştir.

Oyuncak Hikayesi

Biz yanlarında değilken oyuncaklar ne yapıyor? Oyuncakların da en az bizimki kadar gerçek bir hayatı olduğunu, duygu ve düşüncelere sahip olduklarını ve hatta bizim mutlu olmamızı amaçladıklarını anlatan ve her birimize bir kere olsun ya gerçekten böyle ise? sorusunu sorduran alanında oldukça başarılı bir filmdir. Dönemin çocuklarının hayallerini süsleyen yeni bir oyuncak, eski ve kadim oyuncak dostların arasında ne yapar? Çocuklarınızın duygusal gelişimini destekleyen eğlenceli bir yapım olmasının yanı sıra usta oyuncuların kusursuz seslendirmesi sayesinde yetişkin kişilerin de keyifle seyredebileceği bir filmdir.

Oz Büyücüsü

Halası ve amcası ile birlikte büyüyen Dorothy ismindeki kendi dünyasında yaşayan  bir kızın hikayesi, 1973 yılından bu yana seyredenleri etkisi altında bırakıyor. Yaşadığı hayatın sıradanlığından kaçarak kendi yarattığı ve sıradışı varlıkların yer aldığı dünyasına bizleri de davet ediyor. Dorothy’nin dünyası her çocuk için bir kere hayal edilmiş bir dünya olduğu için yıllar geçse de etkisini ilk günkü gibi koruyan bir film.

Güzel ve Çirkin

Birbirimizi hangi şartları taşırsak severiz? Hangi şartlar sevmemiz ve sevilmemiz için gerekli? Bildiğiniz tüm doğruları unutturacak ve gerçek sevginin herhangi bir şarta ve kurala bağlı kalmadan tamamen içsel bir duygu olarak yaşanabileceğini öğreten, duygusal açıdan oldukça eğitici bir film. Bu sebeple 1992 yılından bu yana en iyi Türkçe çocuk filmleri kategorisinde her daim yerini koruyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.