Kolay Haber

Zayıflama Hayali Sonu Oldu

Gündem

Ankara'da zayıflamak için mide tüp ameliyatı olan hastane çalışanı Tuba Yalçın ( 35 ) 10 gün sonra yaşamını yitirdi.

Ankarada Zayıflama Hayali İçin Ameliyat Olan Kişi 10 Gün Sonra Hayatını Kaybetti

Ankarada özel bir hastanede tüp mide ameliyatı olan hastane çalışanı Tuba Yalçın ( 35 ) 10 gün sonra hayatını kaybetti. Tuba Yalçının ölümünü ihmallik olarak gören baba ameliyatı gerçekleştiren A. B. ile hastane görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde odyometri sekreterliğinde çalışan Tuba Yalçın ( 35 ) fazla kilolalarından kurtulmak için mide ameliyatı olma kararı aldı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin genel cerrahi anabilim dalı öğretim üyesi olan Prof. Dr. A.B.'den randevu alan Tuba Yalçın 5 Ağustos ta A. B. tarafından ameliyat gerçekleştirildi. ameliyattan bir kaç gün sonra ağrı, ateş ve ishal şikayetiye hastaneye giden Yalçına doktoru bu tarz sıkıntıların olabileceğini ifade etti. Evine dönen Yalçın 15 Ağustosta ağrılarının artması sonucu hastaneye kaldırıldı. Hastanede fenalaşan genç bayan yaşamını yitirdi. 

Anne Türkan Yalçının İsyanı

Türkan Yalçın kızının geçen sene kurban bayramında diyete başladığını fakat diyette istediği kiloya ulaşamadığı için böyle bir karar aldığını Doktorun istediği tahlilleri ve testleri kendi çalıştığı hastanede yaptırdığını ifade etti. Tuba Yalçın yaptırdığı testleri Gazi üniversitesinde ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. A. B. ye göstererek ameliyata alındı. Anne yalçın '' Kızım mide ameliyatı olduktan sonra anne mideme taş oturdu diyerek ağlamaya başladı. Bende hemşerilere durumu anlattım. Teyzem normal dediler. Sonra ishal, kusma, ateş başladı. Doktora sorduğumda Teyzem normaldir diyerek bizi taburcu ettiler'' dedi.

Mide Ameliyatını Kaldıramayan Tuba Yalçın Hayata Veda Etti

Geçtiğimiz günlerde mide ameliyatı geçiren Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde çalışan Tuba Yalçın 10 gün sonra hayatını kaybetti. Yalçının ölümünü hastane doktoru ve görevlilerinin ihmalliğine bağlayan baba hastane hakkında suç duyurusunda bulunurken Aile avukatı Mehtap Kaya ise Taksirle ölüme sebebiyet verme', 'Görevi ihmal' ve 'Görevi kötüye kullanma' suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden konuyla ilgili her hangi bir açıklama yapılmadı.

( DHA )

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.