Kolay Haber

Van'da Sel Felaketi

Gündem

Van'ın Başkale ilçesinde dün başlayan sağanak yağmurun arkasından gelen sel felaketi 5 evin yıkılmasına sebep olurken. Esenyamaç Mahallesinde bugün devam eden yağışlar ikinci kez sel felaketinin yaşanmasına sebep oldu.

Vanda İkinci Sel Felaketi

Vanın başkale ilçesinde devam eden yağışlar 2, sel felaketini beraberinde getirdi. Dün etkili olan sağanak yağışın ardından 5 ev kullanılmaz hale gelirken Esenyamaç mahallesinde bugün de etkili olan yağışlar yeniden sele neden oldu.

Vanda 5 Evin Yıkıldığı Mahallede İkinci Sel Felaketi Yaşandı

Vanın Başkale ilçesine 60 km uzaklıktaki Esenyamaç mahallesinde yaşanan sel felaketinin ardında  Van Büyükşehir Belediyesi Karayolları DSI İlçe belediyesi çalışanları hasar gören yolların onarılması ve çamurların temizlenmesi için çalışma başlattı. Çalışmalar sırasında yağışın tekrar başlaması üzerine Jandarma ekipleri olay yerinde bulunan vatandaşları hayvanlarıyla güvenli bölgede beklemeleri için uyarılar yaptı. 

Korkulu Bekleyiş

Vanda öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmurun ardından oluşan sel felaketi bir çok ev ve arabada ciddi hasarlar oluştururken bazı vatandaşlar selden kurtulabilmek için evlerinin damına ve yüksek bölgelere çıktılar. Olay yerinde oluşan hasar tesipt çalışmlaları hakkında gazetecilere bilgi veren Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Asım Solak, yaşanan sel felaketi sonucu 6 evin kullanlmaz hale geldiğini 30 evin de ağır hasar aldığını ifade etti.

Vanda Yeni Sel Gelişmeleri

Vanda yaşanan sel felaketinin ardından açıklamalarda bulunan Solak: yaşanan sel felaketinin ardından oluşanan zararları en az seviyeye getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm kurumlarımız burada DSI, Karayolları, Van Büyükşehir Belediyesi araçları olmak üzere tüm kurumları burada topladık. Mahalle içi temizlik çalışmaları devam ederken bir yandan da hasar tespit çalışmları yapılıyor. Ayrıca evlerikullanılmaz hale gelen vatandaşlarımız için çadır kurumunu başlattık, Kızılay sıcak yemek dağıtıyor. Yağışların önümüzdeki günlerde de etkili olacağını duyururken vatandaşlarımızın dere yatağı gibi yerlerden uzak durmalarının kendilerinin ve hayvanlarının sağlığı açısından iyi olacağını bildiririz. 

Vanda Sel Felaketinden İlk Görüntüler...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.