Kolay Haber

Türk Bayrağı En Güzeli Seçildi

Gündem

İspanya’da bir spor gazetesinin tarafından yapılan bir oylamada ülke bayrakları içerisinde en güzel olanı seçildi. Dünya geneli yapılan oylamada Türk bayrağı ilk sırada yer aldı.

İspanya’nın en çok okunan spor gazetesi Marca, 4 gün önce internet sitesinde bit oylama yaptığını duyurdu. Tüm ülke bayraklarının oylandığı yarışmada, ilk sırada Türk bayrağının yer aldığı öğrenildi. “Dünyanın En Güzel Bayrağı” anketinde 42 ülke bayrağı yarıştı. 1’nci sırada yer alan Türk bayrağı ise 256 bin 700 oyla zirvede yerini aldı.

İspanyol Marca Gazetesi, internet sitesinde, “Kalbinizle değil, aklınızla oy kullanmaya çalışın. Sonuç ne olacak?” sorusuyla insanları söz konusu ankete davet etti. Siteyi ziyaret eden kullanıcıların büyük çoğunluğu, Türk Bayrağının en güzel olduğunu düşünerek oy verdi.

Türkiye Zirvede
İnternet üzerinden gerçekleştirilen ankettte Türk Bayrağı 256 bin 700 oyla 1’inci sırada yer alırken, İspanya ise 39 bin 100 oy ile 2’inci sırada yer aldı. Aynı zamanda ABD 10 bin 200 oyla 3’üncü ve Brezilya 8 bin 500 oyla 4’üncü sıraya yerleşti.

23 Nisan'da Gurur Verici Olay
23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı gibi Türkiye için önemli bir günde gelen bu haber, pek çok kişi tarafından gurur verici karşılandı. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kan dökülerek kazanılan vatanı simgeleyen Türk bayrağı, oylamaya katılan pek çok kişi tarafından belgelendi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.