Kolay Haber

Tatil Cenneti Muğladan Alevler Yükseliyor

Gündem

Muğla'nın dört ilçesi Marmaris, Bodrum, Köyceğiz ve Milas'ta alevler yükseldi Alevlerin yerleşim yerleri ve otellere yaklaştığı bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi öğrenildi.

Egede Peş Peşe Yangın Haberleri Gelmeye Başladı

Alınan son dakika haberlerine göre Muğlanın ilçeleri Marmaris, Bodrum, Köyceğiz ve Milasta'da orman yangınları hızla büyüyor. Alevler yerleşim yerleri ve otellere yaklaşırken bölgeye karadan ve havadan çok sayıda ekip sevk edildi. Yangınla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı iletişi başkanı Fahrettin Altun'da türkiyenin bir çok karesinde meydana gelen yangınlarıyla ilgili soruçturmalar başlatıldı açıklamasında bulundu.

Tatil Cenneti Marmaris, Bodrum, Milasta Alevler Yükseliyor

Yangın Marmaris ilçesi içmeler karayolu üzerindeki Armutalan Mahallesi siteler mevkisinin üst kısımlarında saat 13:00 sıralarında oluştu. Alevler kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yükselirken yerleşim yerlerine ve otellere yakın bölgelere 1 helikopter 7 arazöz, 6 dozer, 8 itfaiye aracı ve 7 su tankeri takviye olarak gönderildi. Yangın sırasında yanan çam kozalaklarının patlaması sonucu alevlerin sıçradı 3 apartmanın çatı katında yanma oluşurken itfiye ekipleri yangına büyümeden müdahale etti. Yangın bölgesinde alevlerin tehdit ettiği 3 villa da boşaltılırken yangının sağladığı yoğun dumandan etkilenenlerin sayısının da 11' e yükseldiği belirtildi. Blögede söndürme çalışmaları son hızla devam ederken, Asparan ve Pamucak mevkisine doğru ilerleyen alevlere de müdahale hızlı şekilde sürdürülüyor. 

Marmaris Belediye Başkanından Açıklama

Marmaris belediye başkanı Mehmet Oktayın yaptığı açıklamalar da yangın da sabotaj ihtimali olduğunu öne sürerken, şuan yangında yerleşim yerlerin de tehlike gözükmüyor. Yangın bölgelerinde soğutma çalışmaları devam ederken yangının Bozburun yarımadasına ilerlediğini ifade etti. Ayrıca can kaybımız yok, hafif yaralılarımız var apartmanların çatı altların da yangın oluştu ama kontrol altına alındı açıklamaların da bulundu.

AFADDAN AÇIKLAMA

Muğlanın Marmaris ilçesi içmeler mahallesinde  ormanlık alanda oluşan yangın da açıklamalar da bulunan AFAD  "Yangına 1 uçak, 5 helikopter ve 30 arazözle müdahale edilmektedir. Muğla AFAD İl Müdürlüğünden 1 araç ve 4 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca yangının herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmemekle  birlikte olası tehlikede tahliye planlamasına başlatılmıştır bilgisini paylaştı.

( İHA ) 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.