Kolay Haber

Taksici Skandalı

Gündem

İstanbul Beyoğlu Trafik Şube Denetleme Müdürlüğüne bağlı sivil polisler turist kılığına girerek taksi şoförlerinin kural ihlallerini tespit etti.

Turistleri Dolandırmaya Çalışan Taksici Baltayı Taşa Vurdu

Beyoğlu ve Eminönünde denetleme yapan Beyoğlu Trafik Şube Denetleme Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri taksi denetimine çıktı. Arap kılığına girerek turist gibi davranan sivil ekipler kural ihlallerini tespit ederek kameraya çekerken, bindikleri taksici turist sandığı sivil ekipten Taksimden Nişantaşına 50 Euro isterken bir diğer taksici ise Taksimden Şişliye 500 tl istedi. 

İstanbul Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı sivil ekipler dün öğlen saatlerinde İstanbulda turistlerin çok olduğu bölgelerde denetime çıktı. 2 sivil polis Arap kılığına girerek ücrette de anlaştıktan sonra Taksiye bindiler. Sivil polisler taksi şoförünü kameraya alarak emniyet kemerini takmamak, araç içi tütün mamülleri kullanmak, taksimetre açmamak gibi ihlallerini tespit ettikten sonra kimliklerini göstererek denetim noktalarında durdurdu. Yapılan ihlallere cezai işlem uygulanırken, 1 Taksicinin ehliyetine ise art arda kural ihlali yaptığı için el konulup taksi trafikten men edildi. 

Taksi Denetlemelerinde Şok Olacağınız Görüntüler

İstanbul Beyoğlu Trafik Şube Müdürlüğünün yaptığı denetimlerde taksicinin Eminönünden Taksime 90 tl istediği görülürken, Beyoğlu ve Ninataşı denetlemelerin de ise 50 Eura ve 500 tl gibi paraların turistlerden istendiği tespit edilmiştir.Beyoğlunda cezai işlem uygulanan iki taksi çekici yardımıyla otoparka kaldırılmıştır.

( DHA ) 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.