Kolay Haber

Son Dakika Haberi Aşı Sertifikası Kararı Açıklandı

Gündem

Alınan son dakika haberlerine göre Avrupa Birliği ( AB ) Türkiye'nin Covid-19 aşı sertifikasını tanıma kararı aldığını açıkladı.

Son Dakika Haberi Avrupa Birliği Türkiyenin Covid-19 Aşı Sertifikasını Tanıma Kararı Aldığını Duyurdu

Alınan son dakika haberlerine göre Avrupa Birliği  ( AB ) Türkiyenin Covid-19 aşı sertifikasını tanıma kararını aldığını duyurdu.Avrupa Birliği komisyonu Kuzey Makedonya ve Ukraynanın uyguladığı Covid-19 aşı sertifikasının Türkiyeye uygulama kararı alındığını açıkladı.

Avrupa Birliğinden Flaş Covid-19 Aşı Kararı Açıklandı

Avrupa birliği ( AB ) alınan aşı kararının 20 Ağustos itibariyle geçerli olacağını 3 Ülkenin aşı sertifikasına bağlı olup sertifikalarının "AB Dijital COVID Sertifikası" ile aynı koşullarda olup AB ülkelerinde kabul edileceği bildirildi. Alınan aşı kararlarına göre 3 ülkenin de uygulama ile karşılıklı biçimde güvenli ve huzurlu seyahat edeceklerini dile getirdi. 

Aşı Kartı Uygulaması Hayat Eve Sığar Uygulamasından Temin Ediliyor

Aşı kartını 2. doz aşısını yaptıran kişiler e nabız üzerinden veya hayat eve sığar uygulaması üzerinden çıkartabiliyorlar. Aşı sertifikası üzerinde aşıyı yaptıran kişinin ad, soyad, tc kimlik no, aşı türleri ve üreticibilgileri yer almaktadır. AB' nin 1 Temmuzda yürürlüğe soktuğu Covid-19 aşı sertifikası kararı şehirler arası ve yurt dışı seyahatlerini kolaylaştırmak için sağlanmıştır. Seyahatlerde sıklıkla kontrol edilen Aşı sertifikası AB ülkelerinin yanı sıra İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'de de geçirli olucak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.