Kolay Haber

Son Dakika Deprem, Bingöl'de Deprem Oldu, Deprem Kaç Şiddetinde?

Gündem

AFAD son dakika depremler veri bilgilerine göre, bugün saat 17.24'te Bingöl Karlıova'da 5.7 şiddetinde bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi, Bingöl'deki depremin büyüklüğünü 5.8 olarak bildirdi. Bingöl Karlıova'da meydana gelen deprem, çevre iller olan Erzurum, Erzincan, Muş ve Diyarbakır halkı tarafından da hissedildi ve büyük panik meydana geldi. Dakikalar sonrasında 4.6 ve 4.7 şiddetinde iki artçı deprem daha oluştu.

SON DAKİKA BİNGÖL DEPREMİ

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, bugün saat 17.24'te Bingöl Karlıova'da 5.7 şiddetinde bir deprem oluştu. Kandilli Rasathanesi, Bingöl'deki depremin büyüklüğünü 5.8 olarak bildirdi. Bingöl Karlıova'da meydana gelen deprem, çevre iller olan Erzurum, Erzincan, Muş ve Diyarbakır halkı tarafından da hissedildi ve panik meydana geldi. Dakikalar sonra 4.6 ve 4.7 şiddetinde iki artçı deprem daha oluştu. Depreme ilişkin ilk açıklamalar ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ve Bingöl Valisi tarafından açıklandı. Bakan Soylu, Karlıova'da bir nöbet kulesinin bir güvenlik korucusunun göçük altında olduğunu, 2 kişinin de yaralandığını bildirdi. Bingöl Valiliği, deprem bölgesinde 1'i güvenlik korucusu 7 kişinin göçük altından kurtarıldığını bildirdi. Valilik'ten bildirilen açıklamaya göre, göçük altından kurtarılan vatandaşların sağlık durumlarında ciddi birşey olmadığı ve hastaneye sevk edildikleri açıklandı.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise,

"Karlıova / Kaynarpınar Köyünde göçük altında kalan güvenlik korucumuz maalesef kurtarılamamıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Aziz milletimize başsağlığı dileriz."

şeklinde bir açıklama yaptı.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.