Kolay Haber

Sahte İçkiden Ölenlerin Sayısı Günden Güne Artıyor..

Gündem

Son dönemlerde üretimi gittikçe artan sahte içki can almaya devam ediyor. Yasal olmayan yollardan üretilen ve satışı yapılan sahte içki yüzünden ölen insanların sayısı her geçen gün yükseliyor. 7 ilde metil alkol zehirlenmesi ile ölen kişi sayısı 43'e yükseldi.

Sahte içki kullanımı yüzünden ölen ve hayati tehlikesi süren birçok kişi var.

Sahte İçki Birçok İlde Can Almaya Devam Ediyor

Kaçakçılık adı altında değerlendirilen suçlardan biri olan sahte alkol üretimi ve satışı ölüme sebep olmaya devam ediyor. İstanbul, İzmir , Mersin, Aydın, Muğla, Kırıkkale ve Trabzon illerinden sahte alkol yüzünden ölen insanların haberi gelmeye devam ediyor. Bu 7 ilde 11 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile 5 gün içinde ölen kişi sayısı 43 oldu.

Metil alkol zehirlenmesinin son dönemde yaygın olarak görüldüğü illerden biri olan İzmir'de 9 ekimden bu yana toplamda 18 kişi hayatını kaybetti. Sahte alkol yüzünden ölen kişilerin birçoğu ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamıyor. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, sahte alkol yüzünden hayatını kaybeden vatandaşları basına açıklamaya ve operasyonların gidişatı hakkına bilgi vermeye devam ediyor. Mersin ilinde ise metil alkol zehirlenmesi yüzünden tedavi gören 7 kişiden 6'sının hayatını kaybettiği açıklandı. İstanbul'da da son 5 günde 7'ye ulaşan ölü sayısı alkol kullanımına karşı vatandaşlar ürkütüyor. Metil alkol zehirlenmesinden dolayı hayatını kaybeden vatandaşların yanı sıra tedavi altında olan ve hayati tehlikesi süren kişiler de var.

Sahte Alkol Üretimi Şüphesi İle Gözaltı Yapıldı

Sahte alkol tüketimi yüzünden ölen sayısı günden güne artarken, emniyet birimleri tarafından yapılan operasyonlar da sıklaştı. Farklı illerde bağlantılı olarak yapılan operasyonların sonucunda tonlarca etil alkol ve sahte içki malzemesi ele geçirildi. İstanbul Avcılar ve Arnavutköy'de yapılan imalathane baskınlarında 6 tondan fazla etil alkol bulunurken, Adana Işıklı mahallesinde yapılan operasyonda ise 618 litre sahte alkol ve 1360 litre etil alkol bulundu. Malatya ve Alanya illerinde de bol miktarda sahte alkol ele geçirildi. İstanbul'da ise Mersin'deki sahte alkol ölümleri ile bağlantısı olduğu düşünülen 3 kişi gözaltına alındı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.