Kolay Haber

'Sahte İçki Nasıl Öldürüyor' Uzmanı Anlattı

Gündem

Sahte içki konusunda haberlerin arttığı bugünlerde yeminli bilirkişi Rodi Erdoğan konu ile ilgili ayrıntıları paylaşarak vatandaşları uyardı. Sahte içki ölümlerinin çok fazla görülmeye başladığı bu dönemlerde Rodi Erdoğan pet şişelerde sayılanlar gibi sahte bandrolle satılanlar da olabilir diyerek, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

Sahte İçki Sahte Bandrollü Şişelerde De Olabilir

İzmir Adalet Komisyonu'nda görev yapan yeminli adli bilirkişi Rodi Erdoğan sahte içki hakkında bilinmeyenler anlattı. Son zamanlarda satışı çok sık gerçekleşen sahte içki konusunda ciddi risklerin olduğunu belirten Erdoğan, sahte içki suçunun daha önce adli para cezası kapsamında olduğunu ancak son dönemde çok artması ve insan hayatına mal olması sebebi ile kaçakçılık kapsamına alındığını belirtti. Rodi Erdoğan merdiven altı yerlerde pet şişelerin içinde satılan sahte alkollerin piyasa içinde de artış gösterdiğini belirtti.

Adli bilirkişi Rodi Erdoğan sahte içki ile ilgili eskiden sadece pet şişelerde merdiven altı yerlerde satıldığını ancak şimdilerde piyasa içinde çok fazla sahte alkol bulunduğunu belirtti. Erdoğan marka olan alkollerinde sahte bandrol ile piyasaya sürüldüğünü belirtti. Pet şişelerde satılan sahte alkollerin kullanıcıları tarafından bilinçli olarak alındığını belirten Rodi marka olan ve sahte bandrole satılan alkollerin bu açıdan daha tehlikeli olduğunu belirtti.

Rodi Erdoğan sahte alkolle ilgi genel olarak rakı ve viskinin sahtesinin yapıldığını ve içerlerinde anason araması ile gliserin bulunduğunu söyledi. Metil alkolle yapılan sahte içkilerin metil kullanımının yoğun olmasından kaynaklı ölüm gibi sonuçlar doğurabildiğini belirten Rodi, vücudun metili çözümleyemediğini de sözlerine ekledi.

Vatandaşlar Dikkatli Olmalı

Adli bilirkişi sahte alkol satışının çok fala yaygınlaştığı bu dönemde vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Marka olan alkol şişelerine sahte bandrol koyulabileceğini belirten Erdoğan vatandaşlardan güvenilir işletmelerden alışveriş yapmalarını istedi. Orijinal bandrolün kapağın tam üzerinde olduğunu açıklayan Erdoğan, bandrole aşağıdan bakıldığında orijinal ise parlak renk geçişi olacağını da sözlerine ekledi. Vatandaşların sahte alkole karşı bilinçli ve dikkatli olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, birçok fırsatçı kişinin şuan sahte alkol satışı yaptığını söyledi. Erdoğan sahte alkol satmanın ve bulundurmanın farklı cezaları olduğunu da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.