Kolay Haber

Regaip Kandili Ne Zaman - Regaip Kandili Nedir - 2020 Dini Günler

Gündem

2020 Yılının ilk dini günü ve ilk kandili Regaip Kandilinin ne zaman olduğu ve Regaip Kandili'nin ne anlama geldiğiyle ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

İslam dünyası için büyük önem taşıyan dini günler ve kandiller, 2020 yılı içerisinde de kutlanmaya devam edecek. 3 Ayların başlamasıyla birlikte peş peşe başlayan kandillerin ilk olarak bilinen Regaip Kandili, Müslümanlar için büyük önem taşıyan ve özel görülen günler arasında yer almakta.

3 AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR:
2020 yılıyla birlikte bizleri karşılayacak olan ilk dini gün olan Regaip Kandili, 27 Şubat Perşembe günü idrak edilecek. Miraç, Berat kandilleri ile Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı gibi Müslümanlar için peş peşe takip eden özel bir zamanın habercisi olan Regaip Kandili, tövbe etmenin, affın, manevi arınmanın ve kendini yenilemenin de bir nevi kapılarını açan gün.

REGAİP KANDİLİ NEDİR ?
Regaip Kandili veya Regâib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece. Kökü "arzulamak, meyletmek" anlamlarına gelen regâib sözcüğü Kur'an'da geçmez. Regaip Kandili doğrudan Kur'an-ı Kerim kaynaklı olmasa da dinî kültürde zamanla büyük kutlamalarla kutlanmaya başlanmış ve kendisine burada önemli bir yer edinmiştir. Klasik dinî kültürün yanı sıra tasavvuf geleneği ve kültüründe de bu kandil diğer kandiller gibi önemli bir yere sahiptir ve büyük kutlamalarla kutlanır.

2020 DİNİ GÜNLER LİSTESİ
Miraç Kandili ise 21 Mart'taMüslümanlar tarafından dualar ve ibadetlerle ihya edilecek. Şaban ayı ise 25 Mart'ta başlayacak ve 7 Nisan'da Berat Kandili ihya edilecek. On bir ayın sultanı Ramazan 24 Nisan'da başlayacak ve bu ay içinde olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020'de idrak edilecek.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.