Kolay Haber

Ramazan pidesi nasıl yapılır

Gündem

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan Ramazan pidesi hijyen bakımından evde yapılmasının daha uygun olduğu düşünülüyor. Peki Ramazan pidesi evde nasıl yapılır?

On bir ayın sultanında, Müslümanlar bu sene en çok sağlık ve huzur diliyor. Pek çok vatandaş Ramazan ayına dair gelenekleri yerine getirememekten şikayet ediyor. Ramazan ayının bir klasiği kabul edilen Ramazan pidesini ise fırından almak yerine evde yapmak çoğunlukla tercih ediliyor. Hijyen bakımından riskli kabul edilen fırınlara güveni kalmayan Müslümanlar, kendi fırınlarında harikalar yaratıyor. Pide tariflerini araştıran acemi fırıncılar, lezzetli pide yapmanın ipuçlarını da araştırıyor. İşte yumuşacık ve lezzetli Ramazan pidesi tarifi...

Ramazan Pidesi Malzemeleri
– 1 bardak su
– ½ paket kuru maya
– 1 çay kaşığı şeker
– 1 çay kaşığı tuz
– 3- 3,5 bardak un
– 2 kaşık sıvı yağ
– Yumurta sarısı
– 2 kaşık süt
– 2 kaşık tereyağı

Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?
-Maya ve şekeri suyun içine atıp iyice karıştırın. Daha sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun.
-Mayalanması için yarım saat bekleyin. Un serdiğiniz tezgâhın üzerinde açtığınız hamurun üzerine süt, yağ ve yumurta karışımını sürün.
-Ellerinizi hafifi ıslatıp dış kısmından yuvarlak yapacak şekilde bastırın. Tepsiye yağlı kâğıt serip 20 dakika da bu şekilde mayalanmasını bekleyin.
-200 derecede üzeri kızaracak kadar pişirin. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.