Kolay Haber

Pangolin nedir Pangolin hayvan türleri ne işe yarıyor

Gündem

Coronavirüsü yaydığı gerekçesiyle çok konuşulan pangolinin nasıl bir hayvan olduğu ve hakkındaki tüm detaylar merak edildi Peki pandolin nedir

Pangolin adlı canlının son günlerde ne işe yaradığı ve nasıl yaşadığı merak konusu oldu. Son zamanlarda Coronavirüsünü yaydığı gerekçesiyle merak edilen hayvan türü olan pangolin gündemden düşmedi. Pulları için öldürüldüğü ve tıbbi yöntemler için kullanıldığı iddia edilen pangolin hayvanı, Corona virüsünü yaydığı söylenmişti. Peki, pangolin nedir ve pulları ne işe yarar? 

Pangolin hayvan türleri arasında en zararsız olanlar arasında yer almaktadır. Son günlerde pullarının tıbbi anlamda bazı kullanımları dolayısıyla Çin ve Afrika ülkelerinde avlanan pangolin, 25 cmlik dile sahiptir. Pangolin tehlike anında kendisini koruma altına alan hayvan türleri arasında yer almaktadır. 

Dili 25 cm kadar uzayan pangolin, genellikle böcekler ve termitlerle beslenmektedir. Dişleri olmayan pangolinler, genellikle güçlü dillerini kullanarak besin ihtiyaçlarını karşılarlar. Ağaç üzerinde yaşayan türleri olduğu gibi toprak üzerinde yaşayan türlere de sahip olan pangolinler, armadilolar ile tür akrabasıdır. Afrika ve Çin bölgesinde eti ve pullarının tıbbi karışımlarda etkili olduğu düşüncesiyle bilinçsiz avlanmaları, bu türün soyunun tükenme tehlikesine girmesine neden olmuştur.

Pandolin Nerede Yaşar?

Pangolinler sadece karıncalar ve termitler gibi böcekleri yutarlar. Bazıları ağaçlarda yaşarken diğerleri yuvalarda yaşar. Pangolinler, karınca ve termit höyüklerine kazmak için kullanılan güçlü, güçlü, pençeli uzuvlara sahiptir. 

Pandolin Türleri Tehdit Altında

Bugün, habitat yıkımı ve avlanma nedeniyle (Çin ve Afrika tıbbında pangolin ölçekleri kullanılmaktadır), üç Asya türü ve Afrika pangolin türlerinden biri tehlikede olarak kabul edilmektedir.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.