Kolay Haber

Kurban Bayramı Tatili | Bayramda Kısıtlama Var mı?

Gündem

Kurban bayramı tatilinde kısıtlamalar var mı, Kurban bayramı tatili kaç gün olacak, Kurban bayramı tatilinde yapmamız gereken kurarlar nelerdir. Kurban bayramı genelgesi olarak yayınlanan kurallardan maske ve mesafe kuralları açıklanmıştır. Kalabalık ortamlardan uzak durup tedbirli bir bayram geçirmemiz istenmiştir.

Kurban bayramı tatilinin kaç gün olacak, hakkında açıklama yapan bilim kurulu üyesi bayram ile ilgili şuan da bir kısıtlama olmadığını dile getirerek sosyal mesafe düzeni ve yapılan aşılamalalarla birlikte kısıtlamalamların olmayacağını bildirdi. 19,07,2021 tarihinde başlayan kurban bayramı tatili bir çok insan da akla olumsuz düşünceye  yer verirken bayramın kısıtlamalara tabi tutulması insanların içini biraz olsun rahatlaşmış oldu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan, kurban bayramı kısıtlamaları n dile gelip gelmeyeceği hakkında değerlendirilmeler de bulundu. Kurban bayramı tatili ve bayramda kısıtlama varmı aradığınız tüm cevaplar bu yazmızda yer almaktadır.Söylemlerinde kurban bayramına yönelik kısıtlamaların olmayacağını dile getiren Prof. Dr. İlhan bey sosyal mesafe ve temizlik kurallarına, açık hava, maske ile birlikte olunduğu takdirde kısıtlamaların olmayacağını düşünüyorum dedi. 

Corona virüs Kurban bayramını olumsuz etkilese de yapılan aşılar ve tedaviler ve bunların yanı sıra sosyal mesafe ve temizlik kurarları ile birlikte insanlar daha dikkatli olup virüse karşı etkin davranış sergilemektedirler. Kurban bayramında bizi belkleyen en önemli süreç bayram ziyaretlerini açık alanda tutup olası kalabalıklardan uzak durulmaya çalışmaktır. 

Kurban Bayramın'da Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?

Kurban bayramı sebebi ile bir çok insanıız memleketlerine seyahat edecektir. Peki budurum vaka artış sayısını engeller mi? Vakaların son dönemlerde hızlı düşüşünün seyrini bozmaması için bizlerinde dikkat etmesi gereken kurallar vardır. Bu kurallar arasında etkili olan sosyal mesafe ve maske kuralıdır. Kalabalık ortamlardan uzak durup yakınımızdaki kişiler ile en az 2metre mesafemizi korumaya dikkat etmeliyiz. Kurban bayramı genelgesinde gör,üldüğü gibi maske ve mesafe kurallarını ihmal etmeden vakalarda oluşan düşüşü olumsuz etkilememeliyi. Bu bilinçte yer alan vatandaşlarımız ile covid 19 salgınının önüne geçilecektir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.