Kolay Haber

Kâğıthane'de Pes Dedirten Olay Zabıtadan Seyyar Satıcıya Yumruklu Tekmeli Saldırı

Gündem

İstanbul Kâğıthane'de Zabıta memuru kendisine tekme atan bir esnafı yumrukladı. Yaşanan anlar cep telefonu kameralarına yansırken zabıta memuru inceleme ve soruşturma içi açığa alındı.

Kağıthanede Kendisine Tepki Gösteren Esnafa Ymruk Atan Zabıta Açığa Alındı

İstanbul Kağıthanede denetimler sırasında esnafla zabıta arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmada tekme atan esnafa zabıta yumruk ve tekmeyle karşılık verdi. Yaşananlar cep telefonu kameralarına an ve an yansırken olayın ardından zabıta memuru hakkında soruşturma ve inceleme açıldı. 

Olay dün akşam Kağıthane Nurtepe pazarında gerçekleşti. Denetleme yapan Kağıthane Belediye ekipleri sokak başında meyve satmaya çalışan bir esnafa müdahale etmek istedi. 

TEKMELİ YUMRUKLU KAVGA

Meyve kasalarına el koymaya çalışan zabıta ekibi ile esnaf arasında taetışma yaşan dı. Bu sırada esnaflardan biri meyve kasasını alıp oradan uzaklaşırken, kimliği henüz belirlenmeyen bir kişi ise ise zabıta memuruna tekme atarak uzaklaşmaya çalıştı. Kendisine tekme atılan zabıta memuru bunun üzerine esnafın peşinden koşarak ensesine yumruk attı. İkili arasında yaşanan olay kısa sürede kavgaya dönüştü. Yaşanan üzücü olay bir vatandaş tarafından an ve an cep telefonu kamerasına yansıdı. İzlenen görüntülerde zabıta memuru ile esnaf arasında çıkan tartışma esnasında bir vatandaşın içi meyve dolu bir kasayı götürmeye çalıştığı diğer bir kişinin de zabıtaya tekme atarak uzaklaşmaya çalıştığı, zabıtanın ise saldırı sonrası kişinin yakalayarak ensesine yumruk attığı görülüyot. 

KAĞITHANE BELEDİYESİNDEN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA 

Yaşananolayın kısa sürede sosyal medyada yayılmasının ardından açığa alınan zabıta memuru hakkında inceleme başlatan kağıthane belediyesi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada şunlara yer verildi.

'' Kağıthane'de pazar yerlerinde halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla yapılan denetimlerde seyyar satıcı bir kişinin tezgahını vatandaşların yol güzergahına koyduğu tespit edildi.Zabıta ekiplerimiz seyyar satıcıyı, tezgahını yol güzergahından kaldırması ve başka yere taşıması için uyarmıştır. Çevredeki vatandaşlar da tezgahın yolu kapattığı gerekçesiyle işportacıdan şikayetçi olmuş ve durumu zabıta ekiplerimize bildirmişlerdir. Uyarı sonucu seyyar satıcı tezgahını başka bir yere taşımış ancak zabıta ekiplerimiz alandan ayrılınca; bunu fırsat bilerek tezgahını yeniden yasak olan yere koymuştur. Durumu fark eden zabıta ekiplerimiz seyyar satıcıyı ikinci kez uyarmış; ama işportacı uyarıları dikkate almayarak, önce hakaret etmiş, ardından tekme atarak zabıta memurumuzun yaralanmasına neden olmuştur. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere ortada herhangi bir müdahale yokken seyyar satıcının fiili saldırıya geçtiği görülmektedir. Önce hakaret ve ardından fiili saldırıya uğrayan zabıta memurumuz kendini savunmak amacıyla anlık tepki göstererek seyyar satıcıya müdahalede bulunmuştur. Olay, diğer zabıta memurlarımızın araya girmesiyle yatıştırılmıştır. Kağıthane Belediyesi olarak yaşanan bu olayı elbette ki tasvip etmiyoruz. Belediyemiz tarafından inceleme ve disiplin soruşturması için ilgili zabıta memurları açığa alınmıştır.

DHA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.