Kolay Haber

Hes Kodu Fırsatçılığı Pes Dedirtti! '' Para Kazanıyorum Sadece''

Gündem

İstanbul'da pes dedirten olay toplu ulaşımı kullanmak isteyen turistlere HES KODU yüklenmiş İstanbulkart satmaya çalışan ya da turnikelere para karşılığında basarak turistlerin geçmesini sağlayan kişilerin görüldüğü tespit edildi.

Yardım Adı Altında Hes Kodu Fırsatçılığında Pes Dedirten Savunma ''Para Kazanıyorum Sadece ''

İstanbulda inanılmaz soygun olayı toplu ulaşımı kullanmak isteyen turistlere hes kodu yükledikleri İstanbulkartları  satmak isteyen ya da turnikelerin yanlarında durarak belli bir ücret karşılığında kart basan kişilerin para aldıkları görüldü. Kendisini savunan bir satıcı turistlere yardım etmek için 2 lira karşılığında bu işi yaptığını açıkladı. 

AA Muhaberinin kamerasına yansıyan görüntüler de özellikle İstanbulda Tarihi Yarımadanın ulaşım noktalarında bazı kişilerin ücret karşılığı HES kodu yüklenmiş İstanbulkartlarıyla turistlere satma teklifinde bulunduğu almak istemeyen turistlere turnikelere kadar eşlik ederek burda ücret karşılığında abil basdıkları görüldü. Şahısların daha da ileri gidere turistlere ücret karşılığında HES KODU yükleniş Akbil ( istanbulkart ) bastıkları da görülüyor. 

Satıcıdan AA Muhabirine Pişkin Cevap '' Para Kazanıyorum'' Sadece

Hes kodunda belli bir sınırın olmaması dolayısıyla satıcılar birden fazla akbile HES kodunu kolaylıkla yükleyebiliyor. AA Muhabirinin görüntülerine takılan kişinin sorulan sorularda kart almak isteyen turistlere yardım ettiklerini bu işlem için sadece 2 lira aldıklarını ileri sürdü. İşlemi nasıl yaptığını AA muhabirine açıklayan satıcı HES  kodu yükleyenlerin genelde Aksaray ya da Tarihi Yarımadada bulunduklarını açıkladı. 

Hes Kodu Kullanılmayan Biletlerinde Satışı Sunuluyor

Turistlerin yaptığı açıklamada yapılan işin illegal olduğunu bilmedikleri kendilerine bu konuda yardım etmek isteyen kişilere 10 lira para verdiklerini açıkladı. Eminönü- Kadıköy iskelesinin bulunduğu alana HES KODU yüklemek isteyen kişiler için Beyaz Masa konulurken yakın bölgede yer alan zabıta ekibine şikayette bulunan AA Muhabirine konuyla ilgili müdahale edilemeyeceğini yakın zaman da bir arkadaşının şiddete maruz kaldığı açıklandı. Diğer yandan biletmatiklerde 6 liraya tek kullanımlık hes kodu bulunmayan biletlerin satışı sürüyor. 

İstanbulda toplu ulaşımlarda HES KODU uygulaması 15 Ocak 2021 de geçmiş olup Hes Kodu yüklenmemiş İstanbulkartlar geçersiz sayılıyor. Yabancı uyruklu turistler ise  HES yazıp bir boşluk bırakarak 99 ile başlayan yabancı kimlik numarasını yazıp yine bir boşluk bırakarak doğum yılını da yazdıktan sonra mesajı 2023'e SMS olarak göndererek tanımlama yapabiliyor.

AA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.