Kolay Haber

Hakkari Valiliğinden Duyuru! 18 Yaşından Küçüklere Yasak

Gündem

Hakkari valiliğince 18 yaşından küçüklere otobüs terminalleri, hava yolu acentaları ve bilet satış noktalarında seyahat biletinin satılmayacağı bildirildi. İşte ayrıntılar.

Valilik Duyurdu 18 Yaşından Küçüklere Otobüs Ve Uçak Bileti Yasağı

Hakkari Valiliğince yapılan açıklamaya göre otobüs terminalleri, hava yolu acentaları ve bilet satış noktalarında 18 yaşından küçüklere bilet satılmayacağını duyurdu. 

Valilikçe yapılan açıklamada il sınırları dışındaki ailesinin ya da kurumun bilgisi olmadan evden ya da yurtlardan kaçan çocukların ilerde hayatlarını olumsuz yönde etkileyecek eylemlere maruz kalmamaları açısından olayların engellenmesi izinsiz il dışına çıkmalarının önlenmesi ve ailelerin kayıp çocuk infialinin yaşanmaması adına yeni bir düzenlemeye gidildiği açıklandı. 

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER BİLET ALAMAYACAK

Yapılan yeni düzenlemeye göre şehirlerarası otobüs terminallerinde, hava yolu acentaların da ve bilet satış noktalarında 18 yaşından küçüklere bilet satılmayacağını bildirildi. Ayrıca 18 yaşından küçüklerin seyahat sıralarında yanlarında velisi, vasis veya kanuni temsilcisi olmadan yalnız başlarına bilet temin etmeye kalktıklarında iletişim araçları ile irtibata geçirilerek  çocuğun yapmak istediği seyahe yönelik bilgilerin olup olmadığı teyit edilip tutanağa işlendikten sonra bilet satişı yapılabilecek. 

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE SEYAHAT KISITLAMASI! KOLLUK KUVVETLERİ BİLGİLENDİRİLECEK

18 Yaşından küçüklerin velisi, vasisi, kanuni temsilcisinin seyahatten bilgisinin olmadığı tespit edildiğinde ise kolluk kuvvetlerine bilgi verilecek. Kente ve gideceği ilde öğrenci olduğunu kanıtlayan 18 yaşından küçüklere belge göstermesi halinde izin verilecek 

AA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.