Kolay Haber

Graver Peynirinin 100 Kiloluk Hali Görenleri Şaşırttı

Gündem

Her geçen gün daha da popüler hale gelen graver peynirinin 100 kilogramlık hali alıcıları şaşırttı. Üretim aşaması çok zahmetli olan ve yapımında çok fazla süt kullanılan graver peynirinin dev hali insanları şaşırtıyor. Kars'taki üretici 2 yılda hazırladığı 100 kilogramlık graver peynirini görücüye çıkardı.

Graver peyniri her ne kadar pahalı olsa da vatandaşın ilgisini çekmeyi başarıyor.

Graver Peynirine İlgi Her Geçen Gün Artıyor

Kars'ta üretilen graver peyniri her geçen gün daha popüler hale geliyor. Son yıllarda vatandaşlardan yoğun ilgi gören graver peynirinin yapımı ise oldukça zahmetli. Hazırlanması zaman alan graver peyniri, çok fazla süt gerektiriyor. Kars'ın geleneksel ürünlerinde biri olan graver peynirinin fiyatı ise oldukça pahalı.

Kars'ın meşhur graver peynirinin 100 kilogramlık halinin gösterilmesi ile nasıl yapıldığı, özelliği ve malzemeleri yeniden merak edilmeye başlandı. Vatandaşlar peyniri bu kadar özel yapan şeyin ne olduğunu merak ediyor.

Meşhur Graver peynirinin 100 kilogramı için 2.5 ton süt gerekiyor. Kullanılan süt ise sadece Kars yaylalarında yetişen ineklerden alınıyor. Hazırlanması oldukça uzun zaman alan graver peyniri damakta ise güzel bir tat bırakıyor. Graver peynirinin 199 kilogramında 2.5 tona denk gelen inek sütü, 1 kilogramında 25 litre kullanılıyor. Kullanılan süt ise Kars'ın yüksek rakımlı yaylalarında beslenen ineklerden sağılıyor. Zengin florlu bitkilerle beslenen Zavot ırkı hayvanların sütleri ile graver peyniri başka yerde bulunamayacak bir lezzette oluyor.

Karslı Üretici Tarık Boy: Graver Peyniri Hile Kabul Etmez

Kars'ın kent merkezi olan Kazımpaşa Caddesi'nde 100 kilogramlık graver peynirini satışa çıkaran Tarık Boy, graver peynirinin inceliklerini anlattı. Tarık Boy 2 yılda hazırladığı graver peynirinin kilosunu 100 liradan satacak. Karslı esnaf graver peynirinin hata ve hile kabul etmediğini belirterek, satışa çıkardığı peynirin 2 yıllık olduğunu açıkladı. Tarık Boy açıklamasında" Ormanların kralı aslan peynirlerin kralı da Kars graver peyniridir" dedi. Karslı üretici satışa çıkardığı graver peynirinin sadece Kars'ta yapılabileceğini ve çok lezzetli olduğunu da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.